• 25 Οκτωβρίου, 2021

Διπλωματία Προορισμών με πρώτο σταθμό το Βουκουρέστι

 Διπλωματία Προορισμών με πρώτο σταθμό το Βουκουρέστι

Μια από τις προσπάθειες για επανεκκίνηση του τουρισμού έγινε στο πλαίσιο “συμμαχίας” με αφετηρία τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς επαγγελματίες και φορείς από την Θεσσαλονίκη και την Πιερία αποφάσισαν από κοινού να παρουσιάσουν το τουριστικό τους προϊόν στην αγορά της Ρουμανίας.

Με αποστολή τους στο Βουκουρέστι το γραφείο για το συνεδριακό τουρισμό της Θεσσαλονίκης Thessaloniki Convention Bureau, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Πιερίας, τουριστικοί πράκτορες, επιχειρηματίες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετείχαν στην πρωτοβουλία “ Διπλωματία Προορισμών” και παρουσίασαν στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείου της ρουμάνικης πρωτεύουσας το τουριστικό προϊόν της περιοχής τους και τις δράσεις τους ενώ ακολούθησαν στη συνέχεια b2b συναντήσεις με σκοπό την ανάπτυξη επαγγελματικών συνεργασιών.

Πρώτος σταθμός για αυτήν την πρωτοβουλία επιλέχθηκε η Ρουμανία καθώς αποτελεί πολύ σημαντική αγορά για τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μην ξεχνάμε, ότι ειδικά στη Θεσσαλονίκη, φέτος οι Ρουμάνοι τουρίστες ήταν οι πρώτοι σε διανυκτερεύσεις σύμφωνα με τα στοιχεία οκταμήνου της ΕΞΘ.

Το Thessaloniki Convention Bureau έδωσε το “παρών” στηρίζοντας την εν λόγω δράση όπως ανέφερε ο πρόεδρος του TCB και ξενοδόχος Γιάννης Ασλάνης, όπως και κάθε δράση που έχει ως στόχο την προβολή της Θεσσαλονίκης. «Είναι άλλωστε μια περίοδος που σταδιακά ανοίγει και το κομμάτι του MICE τουρισμού, των εκδηλώσεων και συνεδρίων», πρόσθεσε ο κ.Ασλάνης.

Στην αποστολή το δήμο Κατερίνης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου και ο Γιώργος Νταντάμης αντιδήμαρχος Υποδομών, τον δήμο Δίου Ολύμπου ο αντιδήμαρχος ο Γιωργος Καραλής αντιδήμαρχος Τουρισμου, την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας ο ΓΓ Νίκος Λαλούμης ενώ απο την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης έδωσε το “παρών” ο Θεόδωρος Μουσιάδης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο αναπληρωτής πρέσβης Δημήτρης Καρακωσταντής, ο προϊστάμενος του γραφείου ΕΟΤ στο Βουκουρέστι Γιώργος Σταφυλάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνορουμανικού επιμελητηρίου Γιάννης Αλφιέρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πιερία οι ρουμάνοι τουρίστες ξεπερνούν το 30% συνολικά των τουριστών. Πρόκειται για το ένα τρίτο του τουρισμού, και αυτό ήταν αποτέλεσε σημαντικό κίνητρο για τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, που εκπροσωπεί περισσότερα από 400 ξενοδοχεία.

Η πρωτοβουλία της Διπλωματίας Προορισμών υποστηρίχθηκε από την Aegean Airlines καθώς όπως ανέφερε η Ειρήνη Σιδηροπούλου διευθύντρια πωλήσεων Βορείου Ελλάδας και των Βαλκανίων της εταιρείας αποτελεί στόχο «να επαναπροσδιορίσουμε μια μεγάλη αγορά και να να επανασυστήσουμε τη Θεσσαλονίκη σε αυτήν την αγορά. Άλλωστε στη Ρουμανία εκτελούμε πτήσεις τα τελευταία 10 χρόνια και είναι μια αγορά που μας ενδιαφέρει και θα συνεχίσει να μας ενδιαφέρει».

Τη δράση της Διπλωματίας Προορισμών υλοποιεί η εταιρεία Wise Ram του πρώην αντιδημάρχου Τουρισμού της Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα, που με τη διοίκηση Μπουτάρη “έτρεξαν” τη Διπλωματία των Πόλεων, παρουσιάζοντας τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό σε περισσότερες από 16 χώρες. Η Διπλωματία Προορισμών τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Ενώσεων Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Πιερίας.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.