Δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪ: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

 Δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪ: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμά 8,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-1
Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-2

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 55% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-3

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 32%.

Ως προς το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, το 46% απαντά το 2023, το 41% λέει μέσα στο 2022 και το 13% απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για το ρεύμα

Θετικό είναι το αποτύπωμα των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην εκτίναξη του ενεργειακού κόστους. Το 51% απάντησε ότι τα μέτρα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.    

Ειδικότερα, το 11% υποστηρίζει ότι τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αρκετά, ενώ το 40% ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλα.

Το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα μέτρα κινούνται προς λανθασμένη κατεύθυνση.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-4
Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-5

Διχασμένοι οι πολίτες για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας 

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες αναφορικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, με το 31% εξ αυτών να θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα. Το 44% εκτιμά ότι τα μέτρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-6

Παναγιώτης Δρίβας