• 26 Οκτωβρίου, 2021

Δημοσκόπηση Pulse: Διψήφια διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Κλείσιμο της “ψαλίδας”

 Δημοσκόπηση Pulse: Διψήφια διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Κλείσιμο της “ψαλίδας”

Στις 10,5 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 34,5% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ανεβαίνει στις 11,5 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 36,5% και 25%.

Τον Ιούλιο σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας η διαφορά ήταν 13 μονάδες.Η ΝΔ είχε ποσοστό στην αναγωγή ψήφου 36% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse σκιαγραφεί, επίσης, το προφίλ των αρνητών εμβολιασμού. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 11% των ερωτώμενων στο σύνολο του δείγματος δηλώνει πως δεν έχει κάνει ή δεν έχει ραντεβού, το 15% δεν απαντά, ενώ το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.
Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία όσων δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θα εμβολιαστούν εκφράζει ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να εμβολιαστούν από αντίδραση στην πίεση, ενώ κάποιοι επιμένουν ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.