• 24 Οκτωβρίου, 2020

Δημοσκόπηση: Πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση

 Δημοσκόπηση: Πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc, για λογαριασμό του Alpha;

Η διαφορά -σύμφωνα με τη δημοσκόπηση- ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ξεπερνά τις 20 μονάδες, ενώ στο ερώτημα για τον καλύτερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει… ψήφο εμπιστοσύνης από το 58,1%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 24,8%.

Ενα ποσοστό της τάξης του 65,2% αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση. Στα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενδεικτικά και της δημοσκοπικής διαφοράς με το κυβερνών κόμμα, αφού στο ερώτημα τι πιστεύετε αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κυβέρνηση, το 52,6% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Το 26,7% δηλώνει “περίπου τα ίδια”, ενώ μόλις το 15,6% πιστεύει πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Στην ερώτηση τι φταίει για την ύφεση, οι πολίτες δέίχνουν τον κορονοϊό η πανδημία σε ποσοστό 52,2, ενώ μόλις το 16,8% κατηγορεί την κυβέρνηση.