Δημοσκόπηση Marc: Το 84% θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια – Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

 Δημοσκόπηση Marc: Το 84% θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια – Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ANT1.

Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την ακρίβεια χαρακτηρίζονται αναγκαία αλλά δεν φτάνουν σύμφωνα με τα όσα αναδυκνύει η δημοσκόπηση της Marc. Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μονοψήφια και ανέρχεται στο 9,9%, ενώ οριακή πτώση καταγράφει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Παναγιωτόπουλος: Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για την απόκτησή των F-35

Συγκεκριμένα, οι πολίτες όταν κλήθηκαν να αξιολογήσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 42,9% έκανε λόγο για αναγκαία βοήθεια αλλά χρειάζονται άμεσα και άλλα μέτρα. Το 41,1% τα χαρακτήρισε ως «σχεδόν καμία βοήθεια», ενώ μόλις το 14,5% μίλησε για «σημαντική βοήθεια δεδομένων των συνθηκών».

Δημοσκόπηση Marc

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 32% (από 31,7%), ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ακολουθεί με 22,1% (από 21,6%), με το ΚΙΝΑΛ να καταγράφει πτώση του ποσοστού στο 13,2% (από 13,3%). Ακολουθούν ΚΚΕ με 5,7%, Ελληνική Λύση με 4,6% και ΜέΡΑ25 με 2,8%.

Δημοσκόπηση Marc

Σχετικά με το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θετική και μάλλον θετική άποψη έχει το 60% ενώ αρνητική και μάλλον αρνητική το 32,9%.

Δημοσκόπηση Marc

Το 41,1% των πολιτών επιθυμεί εκλογές το φθινόπωρο του 2022, ενώ το 55,5% στο τέλος της τετραετίας.

Δημοσκόπηση Marc

Ακολουθεί αναλυτικά η δημοσκόπηση της Marc:

Μανώλης Δράκος