• 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Δημοσκόπηση Marc: Στις 23,3 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Στα ύψη Τσιόδρας, Χαρδαλιάς

 Δημοσκόπηση Marc: Στις 23,3 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Στα ύψη Τσιόδρας, Χαρδαλιάς

Έντονες αλλαγές φαίνεται ότι φέρνει η πανδημία όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό.

Δημοσκόπηση της Marc, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ, δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ, πρωτοφανή ποσοστά δημοτικότητας για τον Σωτήρη Τσιόδρα, και μεγάλο ποσοστό αποδοχής των περιοριστικών μέτρων.

Πρωτοφανή είναι τα ποσοστά δημοτικότητας για τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος συγκεντρώνει την αποδοχή του 94,6% των ερωτώμενων (θετικές και μάλλον θετικές γνώμες).

Εξαιρετικά υψηλό είναι επίσης το ποσοστό αποδοχής για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και φτάνει το 84,3%.

Η δημοσκόπηση φανερώνει επίσης ένα μεγάλο ποσοστό αποδοχής των περιοριστικών μέτρων, καθώς το 91,6% δηλώνει ότι την περίοδο του Πάσχα θα μείνει σπίτι και άλλο ένα 6% στο σπίτι με στενούς συγγενείς.

Εξάλλου το 90,2% των ερωτώμενων δηλώνει ότι δεν θα εκκλησιαστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Συνολικά το 80,4% θεωρεί τα μέτρα που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μόνο το 8,7% τα βρίσκει υπερβολικά.

Σε σχέση μέτρα μέτρα που προτείνει η ΣΥΡΙΖΑ το 43,8% τα θεωρεί μη ρεαλιστικά, ενώ το 26,9 δηλώνει ότι δεν τα έχει ακούσει.

Στην ερώτηση για το τι θα συνέβαινε εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το 51% απάντησε ότι θα ήταν χειρότερα, 25% περίπου τα ίδια και το 9,9%.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό το 63,1% απαντά ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 17,8% ο Αλέξης Τσίπρας και το 19,1% απαντά «Κανένας από τους δύο».

Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει πλέον στις 23,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει το 43,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, το ΚΙΝΑΛ 5,4%, το ΚΚΕ 4,8%, η Ελληνική Λύση 3,1% και το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2%.

Πηγή: protohema.gr