• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Δημοσκόπηση ALCO για το OPEN: Διευρύνεται η δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς στην πανδημίας, παραμένει η διαφορά υπέρ της ΝΔ

 Δημοσκόπηση ALCO για το OPEN: Διευρύνεται η δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς στην πανδημίας, παραμένει η διαφορά υπέρ της ΝΔ

H δυσαρέσκειά για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας διευρύνεται όπως καταγράφει νέα δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN. Παράλληλα από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας δεν παρουσιάζεται αλλαγή της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open Beyond, το 54% δηλώνει μη ικανοποιημένο, έναντι 40% που έχει αντίθετη άποψη. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο το 84% των πολιτών δήλωνε ικανοποιημένο από τα κυβερνητικά μέτρα.

Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας «καρφώνουν» την κυβέρνηση για τη μεγάλη έξαρση της πανδημίας στην περιοχή τους. Συγκεκριμένα, το 46% κάνει λόγο για καθυστερημένη λήψη μέτρων, το 31% πιστεύει ότι οι πολίτες δεν τήρησαν τα μέτρα, ενώ το 18% τονίζει την απουσία ελέγχων.

Την ίδια στιγμή χτυπάει «κόκκινο» η δυσαρέσκεια απέναντι στους υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αρνητική πρωτιά έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ακολουθεί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 38% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 22,6%, Κίνημα Αλλαγής με 6,9% ΚΚΕ με 5,6% και Ελληνική Λύση με 4,2%.