• 30 Ιουλίου, 2021

ALCO: “Χαστούκι” για εργασιακό, ασφάλεια, πανδημία

 ALCO: “Χαστούκι” για εργασιακό, ασφάλεια, πανδημία

Έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας, την ασφάλεια αλλά και τον νόμο Χατζηδάκη αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Alco. Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Open, ένα συντριπτικό 55% απαντά αρνητικά στην ερώτηση, αν πιστεύει ότι η δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζομένου, θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά για τους εργαζομένους.

Μόλις το 28% απαντά «θετικά» και το 17% «δεν ξέρω, δεν απαντώ». Πρόκειται για το βασικό αφήγημα του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη υπέρ το νόμου του, αφήγημα που καταρρίπεται από τους ίδιους τους πολίτες.

Στην ερώτηση αν στην καθημερινότητα «αισθάνεστε περισσότερο το ίδιο ή λιγότερο ασφαλείς, απ’ ό,τι πριν τρία χρόνια», το 48% απαντά «λιγότερο», το 33% «το ίδιο» και το 12% περισσότερο.


Επίσης, το 54% δηλώνει δυσαρεστημένο με τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ικανοποίηση εκφράζει το 42%.


Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορώνεται στις 12,9 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να πέφτει 0,3% και να συγκεντρώνει 36,9% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.


Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,3%.