• 23 Ιουνίου, 2021

Δήμαρχος Μεγαρέων για τη φωτιά στον Σχίνο: Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 Δήμαρχος Μεγαρέων για τη φωτιά στον Σχίνο: Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

“Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πολεμικού μετώπου”, δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, για τη μεγάλη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας που μαίνεται από τη νύχτα της Τετάρτης.

“Δυστυχώς η φωτιά μέσα στο δάσος δεν ελέγχεται, με τους δυνατούς ανέμους γίνεται ανεξέλεγκτη. Εμείς από τις 10 χτες το βράδυ, όταν ξέσπασε η φωτιά στο Σχίνο, τεθήκαμε σε επιφυλακή, γιατί ήταν και τέτοιοι οι άνεμοι που δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να φτάσει το μέτωπο στην περιοχή μας. Και από τις 3 τη νύχτα βρισκόμαστε στο πόδι”, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σταμούλης, “κινητοποιήθηκε αμέσως η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας και όταν κατά τις 12 αναζοπυρώθηκε το μέτωπο, ζητήσαμε άμεση εκκένωση περιοχών για προληπτικούς λόγους, λόγω της δυσμενούς εξελίξεως που έπαιρνε η πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη και κατευθυνόταν προς συγκεκριμένους οικισμούς”.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγαρέων, εμφανίζεται εξασθένηση των ανέμων, ωστόσο τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει ενίσχυση και να διατηρηθούν οι άνεμοι δυνατοί όλο το βράδυ.

“Με τη φωτιά ποτέ δεν μπορείς να είσαι ήσυχος. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για τις δυσκολίες που ενδεχομένως προκύψουν”.

Τέλος, σχετικά με την επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης, ο δήμαρχος Μεγαρέων σχολίασε ότι “ευτυχώς ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα, τόσο η πυροσβεστική, όσο και οι εναέριες δυνάμεις και είμαστε σε διαρκή συνεννόηση”.