• 29 Νοεμβρίου, 2021

Δηλώσεις Κεραμέως για κλείσιμο σχολείων: Κανένα ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε αναστολή

 Δηλώσεις Κεραμέως για κλείσιμο σχολείων: Κανένα ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε αναστολή

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απέκλεισε το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας σχολείων λόγω της πανδημίας. Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Max FM η υπουργός Παιδείας κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Παράλληλα, το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%.

Με βάση την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, τα παιδιά έως 18 ετών εισέρχονταν σε εστιατόρια και καταστήματα λιανεμπορίου δείχνοντας το self test τους. Ωστόσο, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Γεωργαντάς η κυβέρνηση θα κάνει την είσοδό τους στους συγκεκριμένους χώρους ακόμη πιο εύκολη, καθώς αυτή θα γίνεται με την επίδειξη της σχολικής κάρτας.

Συγκεκριμένα, είπε, ότι η σχολική κάρτα των μαθητών που βεβαιώνει ότι έχουν υποβληθεί σε self test, θα μπορεί να χρησιμοποιείται εκτός από το σχολείο και σε κάθε άλλη δραστηριότητα των παιδιών, καθώς αυτή τη στιγμή πολλοί καταστηματάρχες δεν την κάνουν δεκτή. Υπενθυμίζεται ότι κάθε εβδομάδα, όταν οι μαθητές κάνουν τα self test για το σχολείο, το αποτέλεσμα καταχωρείται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και εκδίδεται η σχολική κάρτα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγούνταν γενικό lockdown η κυβέρνηση θα πει «όχι», καθότι υπάρχει το εμβόλιο.

«Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικώς συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απάντα όταν της τίθενται ερωτήματα…»

Υπάρχει διερωτήθηκε, σήμερα πολιτική δύναμη που λέει υποχρεωτικότητα με κυρώσεις σε όλους; Υπάρχει πολιτική δύναμη που υποστηρίζει το λοκντάουν;

Το ΕΣΥ, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, έχει ενισχυθεί από την έναρξη της πανδημίας με 12.000 προσωπικό, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί άλλες 4.700 θέσεις. «Είναι μέρος του έκτακτου προσωπικού που είναι ήδη στα νοσοκομεία και θα γυρίσει σε μόνιμο σε όσους επιτύχουν στη διαδικασία (σ.σ του ΑΣΕΠ)» σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, «πήραμε 500 ΜΕΘ κι αυτή τη στιγμή είναι 1.100, δηλαδή 110% αύξηση στις ΜΕΘ… για να γίνει αυτό η απάντηση είναι ότι πήραμε προσωπικό, δεν γινόταν αλλιώς».