Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα χορηγήθηκε στο Ωνάσειο – Η απάντηση του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

 Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα χορηγήθηκε στο Ωνάσειο – Η απάντηση του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

Σε μια αποκάλυψη προέβη ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, λέγοντας πως η θανατηφόρος κεταμίνη που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, χορηγήθηκε στο Ωνάσειο νοσοκομείο, ενώ όπως υποστήριξε, υπάρχει καταχωρημένο αρχείο που επιβεβαιώνει το γεγονός.

Σε όλα τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαδόπουλος, υπήρξε και μια συνομιλία με νοσηλεύτρια που δούλευε στο Ωνάσειο την εποχή που νοσηλευόταν και η Τζωρτζίνα.

Ουκρανία: Αντιδράσεις στη Γερμανία για τον “εξευτελισμό” του Σταϊνμάιερ από τον Ζελένσκι

Ως νοσηλεύτρια ήταν υπεύθυνη για την φροντίδα της Τζωρτζίνας και όπως αναφέρει ήταν ένα παιδί που βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση επιληψίας ενώ αποκάλυψε ότι είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη για την νοσηλεία της, γεγονός που όπως υποστηρίζει ο συνήγορος της κατηγορουμένης, θέτει ερωτηματικά και σε αμφιβολία την εξέταση που πρόκειται να γίνει.

Μάλιστα όπως είπε το γεγονός οτι καταχωρήθηκε η κεταμίνη είναι καταγεγραμμένο στο Ωνάσειο κατά της διάρκεια της νοσηλείας της εκεί. Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι θα κληθεί και θα καταθέσει και η ίδια στο ανακριτή για να επαναλάβει όλα όσα αποκάλυψε στον ίδιο.

Σημειώνεται ότι το ίδιο είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

«Υπάρχει μία μαρτυρία της νοσηλεύτριας που φρόντιζε τη Τζωρτζίνα που μου ανέφερε ότι τα επεισόδια που έκανε τα έκανε και άλλες φορές χωρίς να είναι μπροστά η μητέρα και ο πατέρας. Μου είπε ότι έκανε άλλα δύο τέτοια επεισόδια στο Ωνάσειο και πως ήταν σίγουρη ότι φεύγοντας από το Ωνάσειο ότι το παιδί θα καταλήξει. Μου είπε ότι αν κληθεί θα καταθέσει», ανέφερε.

Η απάντηση από το Ωνάσειο

“Η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα έγινε 7 μήνες πριν τον θάνατό της, ανιχνεύεται στο αίμα για λίγες ώρες” αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, απαντώντας στους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο δικηγόρος της 33χρονης,μιλώντας νωρίτερα τη Πέμπτη στο STAR ανέφερε πως χορηγήθηκε κεταμίνη στο κοριτσάκι κατά το διάστημα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2021, αρκετούς μήνες πριν από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, και δεν σχετίζεται με τις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού.

“Όμως”όπως είπε ο δικηγόρος, “αυτό δείχνει ότι χρησιμοποιείται πράγματι στην Παιδοχειρουργική και ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν νοσοκομειακά. Στο Ωνάσειο, η χορήγηση κεταμίνης έγινε για κατασταλτικό λόγο και κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού στη ΜΕΘ”.

Η ανακοίνωση του Ωνασείου αναλυτικά:

“Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο”

Μανώλης Δράκος