• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Διεθνή ΜΜΕ: Η Ελλάδα στις φλόγες, οι φωτιές εξαφανίζουν τμήματα της χώρας

 Διεθνή ΜΜΕ: Η Ελλάδα στις φλόγες, οι φωτιές εξαφανίζουν τμήματα της χώρας

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εφιαλτικές εικόνες από τα πύρινα μέτωπα, με τα διεθνή μέσα να μεταδίδουν καθημερινά τις εξελίξεις των πυρκαγιών τόσο στην Αττική, όσο και στις άλλες περιοχές όπου μαίνονται φωτιές.

Κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ελλάδα το France 24.

Ο Independent σε εκτενές ρεπορτάζ ανέφερε ότι η Αθήνα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις φλόγες, αλλά και τον καύσωνα.

Η Daily Mail μίλησε για μία απελπισμένη μάχη να σωθούν χωριά.

Το ΒΒC μετέδωσε πως οι δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα απειλούν μεγάλα τμήματα της Ελλάδας.

Στο CNN αναφέρθηκε ότι αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Αθήνα, αναγκάζοντας τις αρχές να απομακρύνουν κατοίκους. Ο καπνός είναι τόσο πυκνός που σκοτείνιασε τον ορίζοντα, είπε χαρακτηριστικά.

Το Al Jazeera με ανταποκριτή στο πύρινο μέτωπο στην Εθνική Οδό περιγράφει την δραματική επιδείνωση της κατάστασης και λέει ότι είναι τέτοιο το θερμικό φορτίο που το νερό που πέφτει εξατμίζεται σχεδόν αμέσως.

Στην εφημερίδα The Sun είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος «Η Ελλάδα τυλίγεται στις φλόγες καθώς πυρκαγιές αφανίζουν τμήματα της χώρας». Την ίδια ώρα σημειώνει πως δραματικά πλάνα δείχνουν τη χώρα να δίνει μάχη με τις πυρκαγιές, με κατοίκους να εκκενώνουν περιοχές από τη θάλασσα και χωριά να βρίσκονται στο έλεος της μανίας της φωτιάς.

Η φωτιά μαίνεται ξανά κοντά στην Αθήνα, μετέδιδε το ASSOCIATED PRESS, σημειώνοντας πως εκκενώνονται πολλές περιοχές από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Ελλάδα…

Πηγή: lifo.gr