• 2 Δεκεμβρίου, 2021

Die Zeit: Εξευτελιστικό να παίρνουμε μόνο 50 προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

 Die Zeit: Εξευτελιστικό να παίρνουμε μόνο 50 προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

Σύντομες αναφορές στα ανήλικα προσφυγόπουλα που αρχίζουν να μεταφέρονται από την Ελλάδα στη δυτική Ευρώπη, κάνει ο γερμανικός Τύπος. Σε ρεπορτάζ του Spiegel Online τονίζεται ότι «δώδεκα παιδιά από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο έχουν ήδη φτάσει στο Λουξεμβούργο. Το Σάββατο άλλα 50 παιδιά αναμένεται να ταξιδέψουν από την Αθήνα στη Γερμανία. Μετά την άφιξή τους στην Κάτω Σαξονία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, πριν διαμοιραστούν σε πόλεις και κοινότητες».

Κριτική διάθεση στο σχόλιο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Zeit:

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να υποδεχθεί 50 προσφυγόπουλα από την Ελλάδα. Γιατί τόσο λίγα; Γνωρίζουμε την απάντηση. Όλοι γνωρίζουν την απάντηση», εκτιμά η αρθρογράφος και επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Τις προηγούμενες δεκαετίες αυτή η χώρα υποδέχθηκε εκατομμύρια ανθρώπους, στο τέλος κατάφερε να ενσωματώσει ακόμη και μία χρεοκοπημένη δεύτερη Γερμανία. Πέτυχαν όλα αυτά. Χόρτασαν όλοι αυτοί. Από οικονομικής απόψεως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην φέρουμε όσα περισσότερα προσφυγόπουλα μπορούμε ή ακόμα και όλα. Το να παίρνουμε 50 παιδιά είναι τόσο εξευτελιστικό, που είναι σαν να μην παίρνουμε κανένα».

Πηγή: DW