• 26 Ιανουαρίου, 2022

Διάσωση Μύρτος: Συγκλονίζει ο νεαρός ναυαγοσώστης – “Είπα δύο φορές το πάτερ ημών… ” (vid)

 Διάσωση Μύρτος: Συγκλονίζει ο νεαρός ναυαγοσώστης – “Είπα δύο φορές το πάτερ ημών… ” (vid)

Η περιπέτεια στο Μύρτο της Κεφαλονιάς είχε αίσιο τέλος, όμως τόσο ο κολυμβητής που κινδύνεψε όσο και ο ναυαγοσώστης που έσπευσε να τον σώσει έζησαν εφιαλτικές στιγμές. Ο νεαρός ναυαγοσώστης, παγιδεύτηκε και εκείνος με αποτέλεσμα να χρειαστεί να σπεύσει ελικόπτερο του λιμενικού στο σημείο για να τους διασώσει.

“Είπα δυο φορές το ‘’Πάτερ ημών’’ από μέσα μου, όλο το έλεγα, όλη την προσευχή. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που είπα ότι θα πεθάνω. Ήξερα ότι έχω την ομάδα αλλά το μυαλό σου πάει και στο παράλογο. Άμα πας στα βράχια, αμα το ένα, άμα το άλλο, κοίταγες τα κύματα και ήταν εκεί πάνω. Το βλέπαμε ήταν μέσα σε μια ώρα θα είχαμε πάει στα βράχια. Μας πετάξανε κάτι σκοινιά, αυτά είναι με πυραυλάκια. Πέφτουν, το πιάσαμε και στην ουσία αγκυροβολήσαμε εκεί”, λέει χαρακτηριστικά στο Star o Ηλίας Παπαγεωργόπουλος.

“Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Κουραζόσουν. Είχαμε πιει νερό, είχαμε αλάτι, είχαμε μουλιάσει. Η μόνη λύση ήταν αυτό: να κρατάμε τη σημαδούρα. Έπρεπε να του κάνω συντροφιά, να τον ηρεμήσω, να μιλήσουμε για άλλα θέματα, να αλλάξουμε λίγο την ψυχολογία του” πρόσθεσε.

Όταν είδε τον προβολέα του ελικοπτέρου, ο ναυαγοσώστης ένιωσε λύτρωση: «Ένιωσα λύτρωση, είπα παναγία μου και χριστέ μου σώθηκα, βέβαια δεν είχα σωθεί ακόμα, ήμουν μέσα στη θάλασσα, ο έλικας έριχνε με αέρα το νερό πάνω μου, έβαλα το παιδάκι πρώτα, του έβαλα ένα σωσίβιο, ξανακατέβηκε ο άνθρωπος, ανέβασε εμένα με σκοινί, πάλι καλά, πάλι καλά. Παρόλο που ο απερίσκεπτος νεαρός μπήκε στη θάλασσα, ενώ υπήρχε απαγόρευση, ο ναυαγοσώστης δεν του κρατάει κακία. «Νέος κι αυτός μπορεί να είχε πιεί λιγάκι, ο φίλος του μου είπε ότι είχε και γενέθλια… ε ξέρω γω…» κατέληξε.