• 29 Νοεμβρίου, 2021

Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Έκκληση σε κληρικούς και πιστούς για τον εμβολιασμό τους κατά του κοροναϊού

 Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Έκκληση σε κληρικούς και πιστούς για τον εμβολιασμό τους κατά του κοροναϊού

Έκκληση σε κληρικούς και πιστούς απευθύνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, τόσο για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, όσο και για τον εμβολιασμό τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Δ.Ι.Σ., σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας της, «με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κοροναϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κοροναϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας».

Στο διάλειμμα της συνεδρίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνο για την προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Κατά την συνάντηση, αναφέρθηκαν στην πορεία της πανδημίας και την εξέλιξη του εμβολιασμού.

Να σημειωθεί ότι η Δ.Ι.Σ. προβαίνει σε μία τέτοια κίνηση, με την οποία καλεί τους πιστούς να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και αρκετοί φορείς του τομέα του εμπορίου διαμαρτύρονται, επειδή στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν περιλαμβάνεται η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων (rapid test) για τους πολίτες, πριν εισέλθουν σε χώρους άσκησης του θρησκευτικού τους δικαιώματος.

Με αφορμή όσα λέγονται περί της μη τήρησης επαρκών μέτρων για την προστασία και την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού από πλευράς της Εκκλησίας, εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολίαζαν πως η Εκκλησία της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας αναχαίτισης της νόσου έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα έτσι ώστε να μην προκληθεί ουδένα πρόβλημα στον πιστό λαό της.

Δεν θα παραστεί στις ενθρονίσεις των νεοχειροτονηθέντων μητροπολιτών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στην ανακοίνωση ότι δεν θα παραστεί στις ενθρονίσεις των νεοχειροτονηθέντων μητροπολιτών Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου, Περιστερίου και Θήρας, προέβη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δίνοντας το καλό παράδειγμα για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, όπως έκανε γνωστό η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας των τακτικών εργασιών της για τον μήνα Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, κατόπιν τούτου, με συνοδική απόφαση, ορίσθηκαν οι τοποτηρητές να εκπροσωπήσουν τον Μακαριώτατο κατά τις τελετές των ενθρονίσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με τάξη και απλότητα και με ακριβή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας.