• 22 Οκτωβρίου, 2021

Διακόπηκε η ελληνική λαμπαδηδρομία

 Διακόπηκε η ελληνική λαμπαδηδρομία

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διέκοψε τη λαμπαδηδρομία στη χώρα μας, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε χθες, μετά την τελετή αφής στην αρχαία Ολυμπία. Η Φλόγα διανυκτέρευσε στην Καλαμάτα και σήμερα το πρωί συνέχισε το ταξίδι της.

Η μεγάλη προσέλευση κοινού στην ειδική τελετή υποδοχής της στη Σπάρτη, όμως, θορύβησε τους φορείς, με αποτέλεσμα η Ε.Ο.Ε., σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και τη Δ.Ο.Ε., να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Η παράδοση της Φλόγας στους Ιάπωνες διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» θα γίνει κανονικά στην Πέμπτη 19/3 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς κοινό.

Η ανακοίνωση:

«H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή “Τόκυο 2020” θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.»