• 27 Ιανουαρίου, 2022

Ο Τσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

 Ο Τσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απέστειλε τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής.

Έντονοι εσωκομματικοί τριγμοί προκλήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές που έκανε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη μέσα Βουλή.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αποκάλεσε «δολοφόνους» τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με αφορμή την αντιμετώπιση της πανδημίας και το ζήτημα με τους θανάτους εντός κι εκτός ΜΕΘ.

«Όφειλε να είχε παραιτηθεί ο πρωθυπουργός μετά από αυτήν την αποκάλυψη. Δεν θα το περάσετε έτσι, μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι το καταλαβαίνετε το συνειδητοποιείτε τι έχει συμβεί στη χώρα», είπε ο κ. Κουρουμπλής με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αντιδρούν έντονα.

Ένταση στη Βουλή: “Δολοφονήσατε ανθρώπους” είπε ο Κουρουμπλής στους βουλευτές της ΝΔ- Αντιδράσεις και ποινή από τον Τασούλα (vid)

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε οργισμένος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του PES στην γραμματέα της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την κ.Γεροβασίλη να μεταφέρει το μήνυμα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι είτε θα ανακαλέσει από το βήμα της Βουλής τα όσα είπε ή θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν ευθύνες αλλά εμείς δεν στοχοποιούμε τον αντίπαλό μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν ανακάλεσε και έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία τον θέτει εκτός Κ.Ο του κόμματος.
Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ