• 12 Ιουνίου, 2021

Διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ: Τουλάχιστον 30 άτομα θα καταθέσουν ως ύποπτοι

 Διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ: Τουλάχιστον 30 άτομα θα καταθέσουν ως ύποπτοι

Δεκαέξι απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έξι δικηγόροι, άνθρωποι με βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν, ένας δημοσιογράφος, ένας πρώην βουλευτής, αλλά και άλλα άτομα που για πρώτη φορά απασχολούν τις αρχές φέρονται να διακινούσαν τεράστια χρηματικά ποσά από προστασία καταστημάτων και παράνομων δραστηριοτήτων για ένα διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων ετών.

Και τα 30 αυτά άτομα έχουν κληθεί κι αναμένεται να καταθέσουν ως ύποπτοι στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, να δώσουν εξηγήσεις για την κάλυψη παρανόμων λεσχών, οίκων ανοχής, διακίνησης λαθραίων προϊόντων, αλλά και για εκβιάσεις.

Από τη δικαστική έρευνα που κατέληξε στον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων, υπολογίζεται ότι τα κέρδη της οργάνωσης αυτής έφτανε το 1.000.000 ευρώ μηνιαίως.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει το 2014 και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Στη συνέχεια, όλο το υλικό που είχε συγκεντρωθει με συνομιλίες και καταγραφή συναντήσεων διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διετία 2014-2016 καταγράφηκαν από την ΕΥΠ 350 οίκοι ανοχής, 250 «στούντιο» με ανάλογες υπηρεσίες και 300 παράνομα καζίνο, μόνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι ιδιοκτήτες των οποίων πλήρωναν από 300 μέχρι και 7.000 ευρώ τον μήνα προκειμένου να έχουν την αστυνομική κάλυψη.