• 25 Οκτωβρίου, 2020

Διαδηλώσεις στο Βερολίνο: “Η Μόρια καίγεται”

 Διαδηλώσεις στο Βερολίνο: “Η Μόρια καίγεται”

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο ζήτησαν σήμερα (20/9) από την Γερμανία να υποδεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από την Μόρια.

Την περασμένη βδομάδα η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υποδεχθεί περίπου 1.500 πρόσφυγες από την Μυτιλήνη, ωστόσο οι διαδηλωτές θεωρούν τον αριθμό μικρό.

Γι αυτό το λόγο ζητούν και από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποδεχθεί αιτούντες άσυλο μετά την καταστροφή του καταυλισμού στην Μόρια.

Στην διαδήλωση στο Βερολίνο συμμετείχε η θεία του Αλαν Κούρντι, του αγοριού από την Συρία που πνίγηκε για να γίνει το τραγικό σύμβολο της προσφυγικής κρίσης του 2015.

«Αποφάσισα να μιλήσω και να εκφρασθώ στο όνομα εκείνων που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους … Εάν δεν μπορώ να σώσω την δική μου οικογένεια, ας σώσουμε τους άλλους», δήλωσε η Τίμα Κούρντι καλώντας τους πολίτες να γράψουν στους πολιτικούς αξιωματούχους και να τους ζητήσουν να κινητοποιηθούν. «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να τους γυρίσουμε την πλάτη», είπε

Η Σόνια Μπόμπρικ, ακτιβίστρια της οργάνωσης Seebruecke, διαβεβαίωσε από την πλευρά της ότι «υπάρχει αρκετός χώρος στην Γερμανία» για να υποδεχθεί περισσότερους από τους 1.500 πρόσφυγες από την Ελλάδα τους οποίους το Βερολίνο δεσμεύθηκε να δεχθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 5.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στην διαδήλωση στο Βερολίνο.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Κολωνία, το Μόναχο και την Λειψία.