• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

ΔΕΘ 2021 – Θεσσαλονίκη: “Αστακός” ενόψει εγκαινίων

 ΔΕΘ 2021 – Θεσσαλονίκη: “Αστακός” ενόψει εγκαινίων

Σταδιακά, στη Θεσσαλονίκη και με αφορμή τη ΔΕΘ 2021 αναπτύσσονται συνολικά 5.500 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 2.000 από τμήματα της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραταχθούν σε κομβικά σημεία της πόλης, αναλαμβάνοντας την περιφρούρηση της 85ης Έκθεσης και την αποφυγή επεισοδίων.

Σύσκεψη για τον συντονισμό των μέτρων ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ 2021 πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, του υφυπουργού, Λευτέρη Οικονόμου και με τη συμμετοχή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη πάρει θέσεις γύρω από το εκθεσιακό κέντρο, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται περιμετρικά του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (11.09.2021).

Στον αέρα θα ίπτανται drones και ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, ενώ στους δρόμους της πόλης αναμένεται να εμφανιστούν για πρώτη φορά ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»).