• 4 Αυγούστου, 2020

Δένδιας: Γι’ αυτό το λόγο φορούσα μάσκα του Παναθηναϊκού

 Δένδιας: Γι’ αυτό το λόγο φορούσα μάσκα του Παναθηναϊκού

Ο Νίκος Δένδιας, κατά την υποδοχή της Ισπανίδας υπουργού Εξωτερικών, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια, φορούσε μια μάσκα του Παναθηναϊκού, που -ως γνωστόν- αποτελεί την αγαπημένη του ομάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε στην ΕΡΤ για τη συγκεκριμένη κίνηση, με τον παρουσιαστή της εκπομπής, Δημήτρη Κοτταρίδη, να τον υποδέχεται φορώντας μια μάσκα του Ολυμπιακού.

«Αν τη μάσκα τη φοράτε ενόψει του αγώνα της άλλης εβδομάδας με τη Γουλβς κι εγώ μαζί σας, παίζει ελληνική ομάδα», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Και εξήγησε ότι η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών (που έχει γεννηθεί στο Σαν Σεμπαστιάν) και η οικογένειά της «έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις με ομάδα που οι φίλαθλοί της έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό. Και η αθλητική διπλωματία είναι κομμάτι των προσωπικών σχέσεων. Το δέσιμο των ανθρώπων έχει εξαιρετική σημασία για τη χώρα».

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο Ούγγρος ομόλογός του, όταν ήρθε στην Αθήνα, του έφερε μανικετόκουμπα με τον Φέρεντς Πούσκας. «Για να του επιστρέψω τη χειρονομία, θα του πάω μανικετόκουμπα με τον Λάγιος Ντέταρι, τον επόμενο θρύλο του ουγγρικού ποδοσφαίρου που έχει παίξει στην Ελλάδα. Η δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων έχει μεγάλη σημασία στη διπλωματία».

«Μην ξεχνάμε ότι ο Μάο τον Απρίλιο του 1971 κάλεσε στην Κίνα την εθνική ομάδα πινγκ πονγκ των ΗΠΑ, που βρισκόταν στην Ιαπωνία. Η κίνηση αυτή που χαρακτηρίστηκε διεθνώς ως η “διπλωματία του πινγκ πονγκ”», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως «είμαι υπέρ της άποψης ότι πρέπει να είσαι σοβαρός και να κάνεις τη δουλειά σου και να μην είσαι σοβαροφανής».