• 28 Ιανουαρίου, 2021

Δεκάδες θετικά κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης- Επί τόπου ο Τσιόδρας-Συναγερμός και στη Γαύδο για ύποπτα κρούσματα

 Δεκάδες θετικά κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης- Επί τόπου ο Τσιόδρας-Συναγερμός και στη Γαύδο για ύποπτα κρούσματα

Σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 35 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν σε επτά ηλικιωμένους, δύο άντρες και πέντε γυναίκες, ηλικίας από 85-92 χρονών, καθώς και σε μια εργαζόμενη.

Οι επτά ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου, λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας τους.

Σύμφωνα με τη Voria.gr, ένας ακόμα ηλικιωμένος μεταφέρθηκε πριν λίγη ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Από τον οίκο ευγηρίας έχουν ληφθεί περισσότερα από 170 δείγματα.

Κρούσματα κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη
Motion team-Πηγή: news247.gr

Τι αναφέρει ο οίκος ευγηρίας

Σε επικοινωνία που είχε το GRTimes.gr με τον οίκο ευγηρίας, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν κρούσματα, ωστόσο, για την ώρα δεν έχουν επίσημη ενημέρωση ως προς τον αριθμό, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία των διαγνωστικών τεστ, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ηλικιωμένους.

«Αυτή την ώρα ξανά γίνεται και νέα δειγματοληψία, στέλνονται τα δείγματα στον ΕΟΔΥ και ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που μας δίνονται», τονίζει ο εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας «Αγία Κυριακή», Ιωάννης Ζαγκλής. Σύμφωνα με τον ίδιο, στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας βρίσκονται πάνω από 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων.

«Όλοι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό έχουν απομονωθεί και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο», συμπληρώνει ο κ. Ζαγκλής.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση των επαφών ακόμα εκατό ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τους ηλικιωμένους.

Συναγερμός στη Γαύδο για ύποπτα κρούσματα

Τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος στη Γαύδο, αφού ζευγάρι επισκεπτών παρουσίασε συμπτώματα. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία τεστ.
Από νωρίς το πρωί τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την διαχείριση ύποπτου κρούσματος στην Γαύδο λόγω των ιδαιτεροτήτων που υπάρχουν στο ακριτικό νησί. Ζευγάρι επισκεπτών παρουσίασε συμπτώματα όπως πυρετό και απευθύνθηκε στο ιατρείο του νησιού.

Για προληπτικούς λόγους – από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες – αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία τεστ και να διαπιστωθεί εαν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον νέο κορονοϊό. Για την μεταφορά τους ακολουθούνται τα όσα ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως είχαν ακολουθηθεί και σε πρόσφατη άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί στο νησί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού μέσου, Flashnews, η επισκεψιμότητα στην Γαύδο είχε αυξηθεί κατακόρυφα από τις αρχές Αυγούστου, κυρίως από νέες και νέους από την υπόλοιπη χώρα, κάτι που είχε επισημανθεί και σε έγγραφο του Κέντρο Υγείας Καντάνου το οποίο εστάλη την Δευτέρα 10 Αυγούστου, στο οποίο αναφέροντο τα εξής:
“Σύμφωνα και με τα τελευταία δεδομένα, της αύξησης των κρουσμάτων από Covid-19 και την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στη Νήσο Γαύδο εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες, αλλά και στις αρχές του Νησιού για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας φορώντας μάσκα και χρησιμοποιώντας αντισηπτικό, καθώς και τους κανόνες Δημόσιας Υγείας όσο αφορά την απόσταση και την αποφυγή συγχρωτισμού του πληθυσμού.

Οι οδηγίες που μας κοινοποιεί η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ΠΡΕΠΕΙ να τηρηθούν απ’ όλους για να αποφύγουμε διασπορά του ιού. Είναι σημαντικό να γίνει η κατάλληλη διαχείριση της κατάστασης ειδικά σε μια περιοχή όπως η νήσος Γαύδος για να μην έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις.

H τήρηση των κανόνων αποτελεί πρωταρχική μέριμνα για την υγεία όλων των πολιτών που επισκέπτονται το νησί, αλλά και των μόνιμων κατοίκων.”

Πηγή: news247.gr