• 19 Ιουνίου, 2021

ΔΕΗ: Αυξήσεις στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του Μαΐου

 ΔΕΗ: Αυξήσεις στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του Μαΐου

Η ΔΕΗ ενεργοποιεί στη χαμηλή τάση τη ρήτρα CO2 με αποτέλεσμα οι οικιακοί καταναλωτές να δουν αυξήσεις της τάξεως των 2 – 3 ευρώ οι οικιακοί καταναλωτές στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του Μαΐου.

Όπως εξηγούν πηγές στον Ελεύθερο Τύπο, η ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα είναι ενσωματωμένη μόνο στα παλιά τιμολόγια της Επιχείρησης (Γ1, Γ1Ν), αντίθετα δηλαδή με τα καινούργια τιμολόγια (ΔΕΗ My Home Enter) που δεν περιλαμβάνουν καμία ρήτρα είτε διοξειδίου του άνθρακα είτε οριακής τιμής του συστήματος. Πράγμα που σημαίνει πως οι καταναλωτές που έχουν τα καινούργια τιμολόγια δεν θα δουν αυξημένους τους λογαριασμούς ρεύματος.

Παράλληλα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ο επόμενος εκκαθαριστικός λογαριασμός θα είναι «τσιμπημένος» κατά 1 – 1,5 ευρώ, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να αποκλιμακωθεί περαιτέρω, καθώς η χρήση των λιγνιτικών μονάδων περιορίζεται, με αποτέλεσμα το μίγμα της ΔΕΗ να περιλαμβάνει μικρότερο μερίδιο λιγνιτικής παραγωγής και οι ανάγκες για αγορές δικαιωμάτων εκπομπής CΟ2 να είναι μειωμένες.