• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Δ. Τζανακόπουλος με αιχμές κατά ΜΜΕ: Η “συγγνώμη” Μπακογιάννη κάνει τα πράγματα χειρότερα

 Δ. Τζανακόπουλος με αιχμές κατά ΜΜΕ: Η “συγγνώμη” Μπακογιάννη κάνει τα πράγματα χειρότερα

Παρά την αποθέωση των ΜΜΕ για την «λεβεντιά του κου Μπακογιάννη να ζητήσει συγγνώμη» για τη χθεσινή φιέστα στην πλατεία Ομονοίας νομίζω ότι η δήλωση κάνει τα πράγματα μάλλον χειροτέρα αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και προσθέτει:

Τα “μαζεύει” μετά τον σάλο ο Μπακογιάννης για την Ομόνοια: “Κάναμε λάθος” (vid)

“Διότι ο κος Μπακογιάννης αντί να ζητήσει συγγνώμη χωρίς περιστροφές επέλεξε να χρεώσει την ευθύνη στους πολίτες που «προσήλθαν αυθόρμητα στην πλατεία». Απλώς ο δήμαρχος «δεν είχε υπολογίσει» πόσο ανεύθυνοι θα αποδειχτούν οι πολίτες. Βέβαια η ανευθυνότητα τους αυτή δεν προκάλεσε την έφοδο των ΜΑΤ όπως στην Κυψέλη ή την Αγία Παρασκευή αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Η διαρκής επίκληση όμως της ατομικής ευθύνης στοχεύει στην ενοχοποίηση των πολιτών για να καλύψει την αλαζονεία και τα λάθη των κυβερνητικών, δημοτικών ή άλλων αρχών. Και το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τους βγαίνει αυθόρμητα. Δεν μπορούν καν να σκεφτούν διαφορετικά. Το λάθος δεν μπορεί να είναι ποτέ δικό τους. Πρόκειται για λογική αυτοκρατορική που γεννά επικίνδυνους κοινωνικούς αυτοματισμούς. Το θέμα είναι για πόσο θα την ανεχόμαστε.”

Παρά την αποθέωση των ΜΜΕ για την «λεβεντιά του κου Μπακογιάννη να ζητήσει συγγνώμη» για τη χθεσινή φιέστα στην πλατεία…

Gepostet von Dimitris Tzanakopoulos – Δημήτρης Τζανακόπουλος am Freitag, 15. Mai 2020