• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Δ.Κουτσούμπας: “Μην γίνει ο εμβολιασμός άλλοθι. Απαιτείται θωράκιση του ΕΣΥ”

 Δ.Κουτσούμπας: “Μην γίνει ο εμβολιασμός άλλοθι. Απαιτείται θωράκιση του ΕΣΥ”

Για το θέμα του εμβολιασμού και των εξελίξεων στο θέμα της πανδημίας, μίλησε το πρωί της Κυριακής 27/12 στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου θα κάνει το εμβόλιο ο κ. Κουτσούμπας και όπως δήλωσε: «Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα αυτό και με το προσωπικό παράδειγμα για την αναγκαιότητα μαζικού εμβολιασμού όλων. ‘

Οτι είναι αναγκαίο αυτό να γίνει από όλο τον πληθυσμό, χωρίς όμως να αποτελέσει ή να αποκρύψει ή να γίνει το άλλοθι για την αναγκαιότητα της θωράκισης, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, σήμερα, τώρα που μιλάμε, του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των αναγκαίων μέτρων προστασίας που είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους να τα πάρει, αφού ο εμβολιασμός θα είναι μακρόχρονη σχετικά -έτσι κι αλλιώς- διαδικασία. Αλλιώς, χωρίς αυτά τα κατάλληλα μέτρα και η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται και η σωστή προετοιμασία για τον μαζικό εμβολιασμό του κόσμου υπονομεύεται. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε και βεβαίως θα δώσουμε το παρών.

Υπουργό… Bad bank θέλει ο Στουρνάρας – Πολιτικά σύννεφα με αντιδράσεις Σταϊκούρα

Τεράστια μάχη, και ότι γίνεται κατορθωτό να γίνει, γίνεται με το προσωπικό παράδειγμα, τον προσωπικό τους αγώνα και στη δουλειά τους, μέσα στα νοσοκομεία και έξω στους δρόμους, έξω από τα υπουργεία με τις κινητοποιήσεις τους, τις διεκδικήσεις τους που βοηθάνε να πιέζονται και τα υπουργεία και οι κυβερνήσεις να κάνουν κάτι καλύτερο για το λαό».

Μιλώντας για το θέμα των πορειών και των συλλογικών διεκδικήσεων σε συνθήκες πανδημίας, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως: «Με τα μέτρα προστασίας που παίρνουν. Είναι υπεύθυνοι οι γιατροί γι’ αυτό άλλωστε τους λέμε και ήρωες. Φοράνε και τη μάσκα, έχουν τα αντισηπτικά, έχουν τις αποστάσεις τους, πολύ περισσότερες αποστάσεις κρατάνε στις κινητοποιήσεις τους,Ακολούθωςαπ’ ότι βλέπουμε, παρά όταν συνωστίζονται μέσα στο χειρουργείο, μέσα στο ιατρείο, στη ΜΕΘ κλπ. Αυτό είναι κατανοητό».

Ακολούθως αναφέρθηκε στο ΕΣΥ λέγοντας ότι: «Σε αυτό το ζήτημα του εμβολιασμού είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε αλλά ταυτόχρονα επιμένουμε σε αυτό, το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες δέσμες προτάσεων που τις έχει καταθέσει στη βουλή, στην κυβέρνηση. Συμφωνεί με τα αιτήματα των γιατρών, των υπολοίπων υγειονομικών και πρέπει αυτά να ληφθούν υπόψη πάρα πολύ σοβαρά και να υλοποιηθούν άμεσα».