Clevertest/ Ποιοί ήταν οι εξυπνότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ και ποιοί είχαν IQ…παιδιού

 Clevertest/ Ποιοί ήταν οι εξυπνότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ και ποιοί είχαν IQ…παιδιού

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποτίθεται πως είναι υπεύθυνος για την ευημερία των Αμερικανών. Ενώ ορισμένοι από αυτούς τους προέδρους ορκίστηκαν γι αυτό, στις καθημερινές τους ενέργειες καποιοι δεν ανταποκρίθηκαν στις υποσχέσεις τους. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τους καλύτερους και τους χειρότερους προέδρους των ΗΠΑ που ηγήθηκαν ποτέ του έθνους, συνδυάζοντάς τα αποτελέσματα με το IQ τους (δείκτη νοημοσύνης). Τα αποτελέσματα έχουν ενδιαφέρον. Το clevertest (όπως λέγεται) δημοσιεύτηκε το 2019 -άρα δεν περιλαμβάνει το IQ του Τζο Μπάϊντεν-, έχει, ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς συνδυάζεται ή δεν συνδυάζεται η ευφυϊα με τα αποτελέσματα μιας προεδρικής θητείας. Εξυπνότερος πρόεδρος των ΗΠΑ, πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία, είναι κάποιος που μάλλον δεν γνωρίζετε!

Ulysses S. Grant – 130
Βλέποντας ότι ο λεγόμενος «λιγότερο έξυπνος» πρόεδρος αυτής της λίστας εξακολουθεί να έχει IQ 130 – 15 πόντους πάνω από το μέσο όρο, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για την εξυπνάδα όταν πρόκειται για Αμερικανούς προέδρους. Ο Ulysses S. Grant, πρώην στρατηγός του Στρατού της Ένωσης κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, έγινε ο 18ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Απολάμβανε μεγάλη δημοτικότητα όταν ήταν στην εξουσία από το 1869 έως το 1877. Μερικά χρόνια μετά την αποφοίτησή του από το West Point, απέκτησε φήμη όταν ήταν ενεργός κατά τη διάρκεια του Μεξικανο-Αμερικανικού Πολέμου. Έγινε πρόεδρος της χώρας σε ηλικία μόλις 47 ετών, καθιστώντας τον τον νεότερο πρόεδρο. Σημείωσε υψηλά σκορ για την ηθική εξουσία, τις διεθνείς σχέσεις, τη δημόσια πειθώ και την επιδίωξη της ίσης δικαιοσύνης για όλους. Τον θυμάται το ευρύ κοινό ως ένα έντιμο πρόσωπο που καταδίκασε το ΚΚΚ (Κου Κλουξ Κλαν).

Τζορτζ Μπους

Τζορτζ Μπους – 138,5
Ο Τζορτζ Μπους είναι ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ και ήταν ο ανώτατος διοικητής κατά τη διάρκεια των τραγικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους το 2001. Υπηρέτησε για δύο συνεχόμενες θητείες και ήταν στην εξουσία από το 2001 έως το 2008. Άλλα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ήταν η εισβολή στο Αφγανιστάν και ο δεύτερος πόλεμος του Κόλπου που οδήγησε στην καθαίρεση του Ιρακινού ηγέτη Σαντάμ Χουσεΐν. Ο Μπους, ως απάντηση στην 11η Σεπτεμβρίου, ίδρυσε το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Πέρασε πέντε χρόνια ως κυβερνήτης του Τέξας προτού κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2000. Κέρδισε τη λαϊκή ψήφο μόνο με 0,5 τοις εκατό στη Φλόριντα και τα αποτελέσματα έληξαν με μια μακρά εκ νέου καταμέτρηση των ψήφων. Ο Μπους ανακηρύχθηκε τελικά πρόεδρος όταν κέρδισε τις εκλογικές εκλογές παρά την ήττα του στη λαϊκή ψήφο. Με IQ 138,5, ο George W.Bush είναι άλλος ένας πρόεδρος με χαμηλότερο του μέσου όρου IQ σε σύγκριση με όλους τους άλλους προέδρους. Ο πατέρας του George HW Bush, ήταν πρόεδρος περίπου δέκα χρόνια πριν από τη θητεία του και είναι ο δεύτερος POTUS που ήταν παιδί άλλου προέδρου.

Τζέιμς Μονρόε
Τζέϊμς Μονρόε

Τζέιμς Μονρόε – 138,6

Γνωρίζατε ότι ο Τζέιμς Μονρό ήταν στην εξουσία μεταξύ 1817 και 1825; Ήταν ο 5ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάποτε ήταν δημοφιλής επιλογή για τη θέση και κέρδισε τις εκλογές με συντριπτική πλειοψηφία. Η περίοδος του στην εξουσία ονομάστηκε αργότερα «Εποχή των καλών συναισθημάτων». Ο Μονρό πολέμησε κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Αμερικανικής Επανάστασης και έγινε διάσημος για το «Δόγμα Μονρό», την εξωτερική του πολιτική. Δεδομένου ότι είχε δείκτη νοημοσύνης 138,6, ο Monroe μόλις ξεπέρασε τον George W. Bush για την τρίτη χαμηλότερη βαθμολογία. Παρόλα αυτά, ούτε η βαθμολογία του 138,6 τον κάνει χαζό. Θεωρείται «πολύ ανώτερη» νοημοσύνη, σύμφωνα με την ταξινόμηση Wechsler IQ.

Άντριου Τζόνσον – 138,9
Μετά τη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν, ο Άντριου Τζόνσον έγινε πρόεδρος. Ωστόσο, έγινε ο πρώτος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που παραπέμφθηκε. Ο λόγος για αυτό ήταν τα σχέδιά του να επαναφέρει τα αποσχισμένα κράτη στην Ένωση χωρίς να παρέχει προστασία σε πρώην σκλάβους. Αυτό το σχέδιο δέχθηκε πυρά στο Κογκρέσο. Συμπληρωματικά, το IQ του ήταν μόλις 138,9.

Ουίλιαμ Χάουαρντ Ταφτ
Γουίλιαμ Ταφτ

Γουίλιαμ Χάουαρντ Ταφτ – 139,5
Ενώ εμφανίζεται μάλλον χαμηλά στη λίστα, ο William Howard Taft είχε δείκτη νοημοσύνης 139,5 και παραμένει το μόνο άτομο που είχε προεδρεύσει τόσο του εκτελεστικού όσο και του δικαστικού κλάδου της κυβέρνησης. Αφού ήταν πρόεδρος από το 1909 έως το 1913, έγινε αργότερα ο 10ος Διευθυντής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο William H. Taft ήταν ο 27ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ήταν ο μόνος αρχηγός κράτους που έγινε ο αρχηγός της Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Μεγάλωσε στο Οχάιο και αργότερα γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ για να ασχοληθεί με τη νομική. Φέρεται ότι ήταν μέλος της μυστικής εταιρείας Skull and Bones ενώ φοιτούσε στο διάσημο πανεπιστήμιο. Στα είκοσί του χρόνια, απόλαυσε μια επιτυχημένη δικηγορική καριέρα και αργότερα έγινε δικαστής. Ήταν στο αξίωμα από το 1909 έως το 1913 και υπό τη διακυβέρνησή του έδωσε περισσότερη προσοχή στην Ανατολική Ασία από οποιαδήποτε άλλη περιοχή.

Χάρι Σ. Τρούμαν
Χάρι Τρούμαν

Χάρι Σ. Τρούμαν – 139,8
Ο 33ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Χάρι Σ. Τρούμαν ήταν στην εξουσία από το 1945 έως το 1953. Εξελέγη στην εξουσία αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπηρέτησε στον στρατό κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι ο μόνος πρόεδρος που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ πυρηνικά όπλα. Ήταν γνωστός για το πείσμα του και προφανώς χρησιμοποίησε την εξουσία για βέτο περίπου 180 φορές! Έχοντας δείκτη νοημοσύνης 139,8, ο Χάρι Τρούμαν πέφτει στο χαμηλότερο 25% των Προέδρων των ΗΠΑ.

Γιώργος Ουάσιγκτον
Τζωρτζ Ουάσιγκτον

Τζορτζ Ουάσιγκτον – 140
Ο Τζορτζ Ουάσιγκτον είναι ένας ακόμη ιδρυτής και, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο πρώτος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Όταν ήταν στην εξουσία από το 1789 έως το 1797, ήταν μια σημαντική προσωπικότητα στην εγκαθίδρυση του κυβερνητικού συστήματος του έθνους. Οδήγησε επίσης τον Ηπειρωτικό Στρατό στον Πόλεμο της Αμερικανικής Επανάστασης. Ήταν ο 2ος καλύτερος πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ίσως να είχατε την εντύπωση ότι ο Τζορτζ Ουάσιγκτον ήταν κάποιου είδους ιδιοφυΐα αφού ήταν ένας από τους Ιδρυτές Πατέρες και όλα αυτά. Ως ένα βαθμό, είναι σωστό. Είχε δείκτη νοημοσύνης 140, που σημαίνει ότι ήταν πολύ πιο έξυπνος από τον μέσο άνθρωπο. Παρόλα αυτά, δεν βρίσκεται κοντά στην κορυφή της λίστας των προέδρων.

Gerald R. Ford Jr.
Τζέραλντ Φορντ

Gerald R. Ford Jr. – 140,4
Μετά την παραίτηση του Ρίτσαρντ Νίξον, ο Τζέραλντ Φορντ τον διαδέχθηκε ως ο 38ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατείχε τη θέση από το 1974 έως το 1977, κατά την οποία έδωσε χάρη στον προκάτοχό του. Ο Φορντ ήταν γνωστός για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Ελσίνκι, μια προσπάθεια βελτίωσης της σχέσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Φορντ καταγόταν από το Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν και ακολούθησε μια δικηγορική καριέρα που χρησίμευσε ως πύλη για μια πολιτική καριέρα. Οδήγησε τον κόσμο μέσα από τρομερές οικονομικές αναταραχές και αυτό βοήθησε να βελτιώσει σημαντικά την κατάταξή του. Το IQ του 140,4 τον τοποθετεί στο χαμηλότερο άκρο της προεδρικής λίστας, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι όντως σκοράρει υψηλότερα από το ένα τέταρτο όλων των άλλων προέδρων. Ο Φορντ είναι το μόνο άτομο που έγινε αντιπρόεδρος και πρόεδρος χωρίς να εκλεγεί.

Λίντον Μπ. Τζόνσον – 140,6
Αυτός ο πρόεδρος έγινε διάσημος για την ανάληψη της εξουσίας μετά τον πυροβολισμό και τον θάνατο του John F. Kennedy το 1963. Ο Lyndon B. Johnson ενίσχυσε τότε την παρουσία των ΗΠΑ στο Βιετνάμ. Με δείκτη νοημοσύνης 140,6, βρισκόμαστε ακόμα στο χαμηλότερο άκρο της λίστας των προέδρων. Ο 36ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι άλλος από τον Λίντον Μπέινς Τζόνσον, περισσότερο γνωστό ως LBJ. Υπήρξε στο αξίωμα μεταξύ 1963 και 1969, κατά το οποίο άφησε μια εντυπωσιακή κληρονομιά. Επαινείται για τις προσπάθειές του να ωθήσει τη χώρα σε πολλούς σημαντικούς τομείς. Όταν ήταν αρχηγός του κράτους, ψήφισε πολλούς νόμους για τα πολιτικά δικαιώματα, τα όπλα και την πρόνοια. Φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον τρόπο με τον οποίο πέρασε τον νόμο περί Κοινωνικής Ασφάλισης και επέκτεινε το Medicaid και το Medicare.

Χέρμπερτ Χούβερ – 141,6
Ο Χέρμπερτ Χούβερ ήταν στην εξουσία σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο 31ος Πρόεδρος των ΗΠΑ μεγάλωσε στην Αϊόβα και στο Όρεγκον προτού φοιτήσει στο διάσημο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ την πρώτη χρονιά του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Αργότερα παντρεύτηκε τη Λου Χένρι, την κοπέλα του στο κολέγιο. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε για τον Χέρμπερτ Χούβερ είναι ότι είχε εκτιμώμενο δείκτη νοημοσύνης 141,6. Αν και είναι υψηλό συνολικά, είναι αρκετά μέτριο όσον αφορά τους προέδρους. Πέρασε σημαντικό χρόνο στην Κίνα προτού ξεκινήσει την πολιτική του καριέρα και ήταν στην Ευρώπη κατά την έκρηξη του Μεγάλου Πολέμου. Κέρδισε κάποια φήμη όταν βοήθησε 120.000 Αμερικανούς τουρίστες να εκκενώσουν τη Γαλλία και τη Γερμανία. Υπηρέτησε από το 1929 έως το 1933 κατά τη διάρκεια του κραχ του χρηματιστηρίου που οδήγησε στη Μεγάλη Ύφεση. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, αλλά ο Χούβερ παρόλα αυτά προσπάθησε πολλές μεθόδους για να βοηθήσει τους συμπατριώτες του, όπως η μείωση των φόρων και το να πείσει τις επιχειρήσεις να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να αλλάξουν τα πράγματα, οπότε ο Χούβερ έπρεπε να διατηρήσει την ψυχραιμία του σε μια περίοδο οικονομικής αναταραχής.

Ρόναλντ Ρίγκαν
Ρόναλντ Ρίγκαν

Ρόναλντ Ρίγκαν – 141,9
Από το 1981 έως το 1989, ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν στο αξίωμα του 40ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεταξύ άλλων, κέρδισε ένα όνομα για τον εαυτό του χάρη στην οικονομική πολιτική του Reaganomics. Επικεντρώθηκε σε χαμηλότερες κοινωνικές δαπάνες, απορρύθμιση των εγχώριων αγορών, υψηλές στρατιωτικές δαπάνες και εκτεταμένες φορολογικές περικοπές. Βλέποντας ότι είχε δείκτη νοημοσύνης 141,9, ο Ρίγκαν έπεσε κάπου μεταξύ του πυθμένα και του μισού τέταρτου σε σύγκριση με τους συναδέλφους του προέδρους. Του αξίζουν επίσης τα εύσημα για την υπόθεση Ιράν-Κόντρα και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Έδωσε μια εμβληματική ομιλία στο Τείχος του Βερολίνου κατά την οποία είπε στον Σοβιετικό Γενικό Γραμματέα Γκορμπατσόφ να «γκρεμίσει αυτό το τείχος!».

Ρίτσαρντ Μ. Νίξον
Ρίτσαρντ Νίξον

Richard M. Nixon – 142,9
Ο 37ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρίτσαρντ Μ. Νίξον ήταν σεβαστός για το ταλέντο του όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τις εξωτερικές υποθέσεις. Κατείχε τη θέση από το 1969 έως το 1974 κατά την οποία τερμάτισε την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο του Βιετνάμ. Ξεκίνησε επίσης διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα, υπέγραψε τη Συνθήκη κατά των βαλλιστικών πυραύλων με την ΕΣΣΔ και πήρε στο σπίτι τους αιχμαλώτους πολέμου. Ακόμη και ως αντιπρόεδρος του Προέδρου Dwight “Ike” Eisenhower από το 1953 έως το 1961, ήταν σε θέση να επιτύχει πολλά εντυπωσιακά επιτεύγματα. Του πιστώνεται η εφαρμογή του διαχωρισμού του διαχωρισμού στο Νότο, βοήθησε στη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, ξεκίνησε τον «Πόλεμο κατά του Καρκίνου» και υπέγραψε το νομοσχέδιο κατά του εγκλήματος. Το 1960, έθεσε υποψηφιότητα για άλλη μια θητεία, αλλά έχασε τις εκλογές από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζον Φ. Κένεντι. Αν δεν ήταν το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι ο Νίξον θα είχε τοποθετηθεί ψηλότερα. Εύκολα μια από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες που έγιναν ποτέ πρόεδροι, ο Ρίτσαρντ Νίξον σίγουρα δεν ήταν και ο πιο χαζός. Προφανώς είχε δείκτη νοημοσύνης 142,9. Αυτό απλώς δείχνει ότι η ευφυΐα δεν είναι το παν. Παρόλα αυτά, υπήρχαν πρόεδροι με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης που τα πήγαν εξίσου καλά με εκείνον, αν όχι καλύτερα, όσο ήταν στην εξουσία

Τζορτζ HW Μπους

Τζορτζ HW Μπους – 143
Ο George HW Bush, Sr. υπηρέτησε ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για μια θητεία που διήρκεσε από το 1989 έως το 1993. Ωστόσο, τα μέλη της νεότερης γενιάς πιθανότατα θα τον θυμούνται καλύτερα ως τον πατέρα του προέδρου George W. Bush. Πριν εκλεγεί αρχηγός του κράτους, ο μεγαλύτερος Μπους διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ρόναλντ Ρίγκαν για 8 χρόνια. Ήταν γνωστός για τις ηγετικές του ικανότητες σε περιόδους κρίσης. Ήταν σπουδαίος διαπραγματευτής, ειδικά όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις. Ενώ ήταν μια αμφιλεγόμενη φιγούρα, δεν ήταν χαζός. Ο George HW Bush είχε δείκτη νοημοσύνης 143, καθιστώντας τον, περισσότερο ή λιγότερο, στον μέσο όρο όσον αφορά τους Προέδρους των ΗΠΑ.

Γκρόβερ Κλίβελαντ – 144
Με δείκτη νοημοσύνης 144, ο Γκρόβερ Κλίβελαντ ήταν πολύ κοντά στο να φτάσει στο κορυφαίο 50% των προέδρων. Ο Γκρόβερ Κλίβελαντ υπηρέτησε δύο θητείες ως πρόεδρος και η πρώτη του θητεία διήρκεσε από το 1885 έως το 1889. Ωστόσο, δεν υπηρέτησε συνεχόμενες θητείες καθώς έχασε την πρώτη του υποψηφιότητα για επανεκλογή αλλά αργότερα κέρδισε ξανά το 1893. Οι Συντηρητικοί θαύμασαν τη δημοσιονομική του πολιτική και την επιθυμία του για πολιτική μεταρρύθμιση. Κατά τη δεύτερη θητεία του, το Κλίβελαντ αντιμετώπισε τον Πανικό του 1893, ο οποίος κατέληξε να γίνει μια τόσο μεγάλη οικονομική κρίση, καθώς και την απεργία Pullman του 1894, μια μαζική απεργία των σιδηροδρόμων σε εθνικό επίπεδο. Ήταν απόγονος μιας από τις οικογένειες που μετακόμισαν για πρώτη φορά από την Ευρώπη στον νέο κόσμο καθώς οι πρόγονοί του έφτασαν στη Μασαχουσέτη. Ο βιογράφος του επαίνεσε το Κλίβελαντ και τις δεξιότητές του στον δημόσιο λόγο: «Διέθετε ειλικρίνεια, θάρρος, σταθερότητα, ανεξαρτησία και κοινή λογική. Αλλά τα κατείχε σε ένα βαθμό οι άλλοι άνδρες δεν τα έχουν». Παρά τη λιγότερο δημοφιλή δεύτερη θητεία του, ορισμένοι θεωρούν ότι ο Κλίβελαντ είναι ένας από τους καλύτερους προέδρους που είχε ποτέ η χώρα.

Άντριου Τζάκσον – 145
Αν και εξακολουθεί να είναι σημαντικά υψηλότερο από τον μέσο άνθρωπο, ο Andrew Jackson είχε δείκτη νοημοσύνης 145, που τον έβαλε στη διάμεσο των προεδρικών IQ. Ο Άντριου Τζάκσον ήταν Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για μία μόνο θητεία. Κατείχε τη θέση από το 1829 έως το 1837. Δεν θα εκπλαγούμε αν δεν τον αναγνωρίσετε από το χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων! Δεν είναι συναρπαστικό να μαθαίνουμε ότι αντιτάχθηκε στη δημιουργία χαρτονομισμάτων και υποστήριξε τα ασημένια και χρυσά νομίσματα; Σε ηλικία 13 ετών, ήταν αιχμάλωτος των Βρετανών στον Πόλεμο της Επανάστασης. Αυτό είναι σωστό – αυτό τον κάνει τον μοναδικό Πρόεδρο που ήταν κάποτε αιχμάλωτος πολέμου. Μεταξύ άλλων, κατάφερε να αποτρέψει την απόσχιση της Νότιας Καρολίνας και εξόφλησε όλο το εθνικό χρέος κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Dwight D. Eisenhower
Ντουάϊτ Αιζενχάουερ

Dwight D. Eisenhower – 145,1
Ο Dwight D. Eisenhower ήταν ο 34ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτόν τον τίτλο τον κατείχε από το 1953 έως το 1961. Μία από τις πιο διάσημες κινήσεις του ήταν η ανατροπή της πολιτικής του Τρούμαν και η απαξίωση του στρατού. Κοινώς γνωστός με το παρατσούκλι “Ike”, έγινε ένας από τους πιο σεβαστούς άνδρες στην ιστορία της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών. Γνωρίζατε ότι είχε IQ 145,1;

Μπέντζαμιν Χάρισον – 145,4
Ο Μπέντζαμιν Χάρισον ήταν ο 23ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ήταν στην υπηρεσία του Στρατού της Ένωσης κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους προέδρους στην ιστορία των ΗΠΑ χάρη στις διεθνείς του σχέσεις και την εξαιρετική σχέση εργασίας του με το Κογκρέσο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Μερικές από τις πιο σημαντικές προσπάθειες της κυβέρνησής του ήταν η επιβολή των δικαιωμάτων ψήφου των Αφροαμερικανών και η αποδοχή της Μοντάνα, της Βόρειας Ντακότα, της Νότιας Ντακότα, της Ουάσιγκτον και του Ουαϊόμινγκ στην Ένωση. Ο Μπέντζαμιν Χάρισον είχε δείκτη νοημοσύνης 145,4, ξεπερνώντας τον Αϊζενχάουερ και τον Τζάκσον, αλλά μόλις έφτασε στο κορυφαίο 50%. Του έδωσαν το παρατσούκλι «Μικρός Μπεν» αφού ήταν δισέγγονο και συνονόματος του ιδρυτή πατέρα Μπέντζαμιν Χάρισον. Ήταν ο μόνος POTUS που είχε για παππού πρόεδρο των ΗΠΑ.

Γουίλιαμ Χένρι Χάρισον – 146,3
Ο William Henry Harrison κατέχει το ρεκόρ για τη συντομότερη θητεία στο γραφείο. Οι περισσότεροι τον θυμούνται για τον τραγικό θάνατό του, ο οποίος συνέβη ενώ ήταν ακόμη στην υπηρεσία. Πέρασε συνολικά 31 ημέρες στο γραφείο από τις 4 Μαρτίου 1841 έως τις 4 Απριλίου 1841. Ο 9ος πρόεδρος υπέκυψε σε πνευμονία μετά από μια βροχερή ημέρα ορκωμοσίας. Προφανώς, ο πρόεδρος αρνήθηκε να φορέσει ένα ζεστό σακάκι και καβάλησε ένα άλογο για να δώσει την ομιλία του. Ένας άλλος μέσος πρόεδρος, ο William Henry Harrison είχε δείκτη νοημοσύνης 146,3. Διατηρώντας το ρεκόρ για τη συντομότερη θητεία, ο William Henry Harrison έμεινε στη μνήμη κυρίως για τραγωδία, αφού πέθανε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ήταν ο τελευταίος πρόεδρος που έζησε την Αμερικανική Επανάσταση και μάλιστα κέρδισε κάποια φήμη επειδή οδήγησε τον στρατό στη νίκη κατά τη μάχη του Tippecanoe το 1811. Κέρδισε το παρατσούκλι «Old Tippecanoe» και ήταν ο πρώτος αρχηγός κράτους των ΗΠΑ που φωτογραφήθηκε. Δυστυχώς, η φωτογραφία δεν είχε ανακτηθεί. Είναι παιδί του ιδρυτή πατέρα του Μπέντζαμιν Χάρισον και του παππού του Μπέντζαμιν Χάρισον που κατέληξε να γίνει ο 23ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Φράνκλιν Πιρς – 147,4
Ο 14ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ήταν τίποτα λιγότερο από έναν αμφιλεγόμενο αρχηγό κράτους. Ο ίδιος χαρακτήρισε το κίνημα κατάργησης της δουλείας «μια θεμελιώδη απειλή για την ενότητα του έθνους». Γνωρίζοντας αυτό, είναι λογικό ότι αυτός ο Δημοκρατικός πρόεδρος υπέγραψε την πράξη Κάνσας-Νεμπράσκα. Ο Φράνκλιν Πιρς με δείκτη νοημοσύνης 147,4 τον τοποθετεί πάνω από τον μέσο πρόεδρο μόνο κατά μία μονάδα. Αυτή η πράξη ουσιαστικά επέτρεψε σε κάθε κράτος να αποφασίσει ποια ήταν η στάση του για τη δουλεία.

Αβραάμ Λίνκολν
Αβράμ Λίνκολν

Αβραάμ Λίνκολν – 150
Ως 16ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Abraham “Abe” Lincoln κατάφερε να επιτύχει έναν αρκετά εντυπωσιακό αριθμό ορόσημων. Όταν ήταν στην εξουσία από το 1861 έως το 1865, υποκίνησε τον μακρύ δρόμο για την κατάργηση της δουλείας και ηγήθηκε της Ένωσης κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Πέρασε τη Διακήρυξη της Χειραφέτησης το 1863, μια κίνηση που καθιέρωσε το πλαίσιο για τον τερματισμό της δουλείας παραχωρώντας στους Salves στο Νότο το καθεστώς των ελεύθερων ανθρώπων. Επίσης, έθεσε εκτός νόμου τη δουλεία βάζοντας τη 13η τροπολογία στο σύνταγμα. Δυστυχώς, η δολοφονία του το 1865 έκοψε τη θητεία του και τον εμπόδισε να δει τα αποτελέσματα όλων των προσπαθειών του. Ανεξάρτητα από αυτό, η κληρονομιά του συνεχίζει να ζει και οι δημοσκοπήσεις αποκάλυψαν ακόμη και ότι εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής και πιο αγαπητός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Franklin D. Roosevelt
Φραγκλίνος Ρούσβελτ

Franklin D. Roosevelt – 150,5
Κοινώς γνωστός ως FDR, ο Franklin D. Roosevelt υπηρέτησε ως ο 32ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1933 έως το 1945. Ήταν πραγματικά τόσο δημοφιλής τότε που εξελέγη συνολικά τέσσερις φορές! Η FDR οδήγησε τη χώρα στη Μεγάλη Ύφεση, την Ποτοαπαγόρευση και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ξεκίνησε επίσης το New Deal, το οποίο στη συνέχεια έθεσε σε κίνηση πολλές κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Είχε δείκτη νοημοσύνης 150,5, γεγονός που τον έκανε να κατατάσσεται στην πρώτη σειρά των προέδρων των ΗΠΑ από άποψη νοημοσύνης.

Δολοφονία Garfields
Δολοφονία Γκάρφιλντ

Τζέιμς Α. Γκάρφιλντ – 152,3
Γνωρίζατε ότι ο 20ός Πρόεδρος των ΗΠΑ James A. Garfield ήταν το πρώτο και μοναδικό εν ενεργεία μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων που εξελέγη στην προεδρία; Πριν από τη θητεία του, ήταν στρατηγός για την Ένωση κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου και πολέμησε σε πολλές μάχες όπως το Chickamauga, το Middle Creek και το Shiloh. Κατά τη διάρκεια της θητείας του από τις 4 Μαρτίου 1881 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 1881, μπόρεσε να επιτύχει αξιοθαύμαστα πράγματα όπως η απαλλαγή από τη διαφθορά στις ταχυδρομικές υπηρεσίες και η οικοδόμηση του ναυτικού. Υποστήριξε επίσης την καθολική εκπαίδευση και τα πολιτικά δικαιώματα. Ο διορισμός αρκετών Αφροαμερικανών, όπως ο Φρέντρικ Ντάγκλας, σε κυβερνητικές θέσεις ήταν επίσης αξιοσημείωτος. Μια απόπειρα δολοφονίας έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 1881 και η θητεία του διακόπηκε μετά από πολλαπλές λοιμώξεις.

Woodrow Wilson
Γούντροου Γουίλσον

Γούντροου Γουίλσον – 155,2
Ο Γούντροου Γουίλσον ήταν στην εξουσία κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου από το 1913 έως το 1921. Ο 28ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών βοήθησε επίσης στη δημιουργία της Συνθήκης των Βερσαλλιών στο τέλος του πολέμου. Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα αποφθέγματά του πρέπει να είναι: “Επιτέλους ο κόσμος γνωρίζει την Αμερική ως τον σωτήρα του κόσμου!” Θα τον θυμόμαστε για πάντα για τις προσπάθειές του να ωθήσει τις ΗΠΑ να ενταχθούν στην Κοινωνία των Εθνών, τον προκάτοχο των Ηνωμένων Εθνών. Δυστυχώς, το Κογκρέσο εμπόδισε αυτή την κίνηση τότε και μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι αυτό είναι μέρος του λόγου για τον οποίο ξέσπασε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Wilson είχε δείκτη νοημοσύνης 155,2, το οποίο πιθανότατα τον βοήθησε να διαχειριστεί τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τζίμι Κάρτερ
Τζίμι Κάρτερ

Τζίμι Κάρτερ – 156,8
Ο Τζίμι Κάρτερ είναι ο 39ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και υπηρέτησε από το 1977 έως το 1981. Γεννήθηκε σε οικογένεια αγροτών φιστικιών και βοήθησε στην οικοδόμηση της επιχείρησης πολεμώντας παράλληλα με το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα. Αυτό τον βοήθησε να ξεκινήσει μια πολιτική καριέρα. Μεταξύ άλλων επιτευγμάτων κατά τη διάρκεια της διοίκησής του, ίδρυσε τόσο το Υπουργείο Ενέργειας όσο και το Υπουργείο Παιδείας. Του αξίζουν τα εύσημα για τις Συμφωνίες του Καμπ Ντέιβιντ που οδήγησαν στη Συνθήκη Ειρήνης Αιγύπτου-Ισραήλ το 1979. Κατά τη διάρκεια της έρευνας C-SPAN, σημείωσε υψηλή βαθμολογία όσον αφορά τόσο την ηθική εξουσία όσο και την επιδίωξη ίσης δικαιοσύνης. Όταν ήταν στην εξουσία, ο Κάρτερ έπρεπε να αντιμετωπίσει διεθνείς κρίσεις όπως η Κρίση των Ομήρων στο Ιράν και η Ενεργειακή Κρίση του 1979. Το ότι έπρεπε να χειριστεί αυτά τα γεγονότα επηρέασε αρνητικά τη δημόσια προσωπικότητά του και αυτό έληξε με τον ίδιο να χάσει την προεδρική κούρσα του 1980 από τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ρόναλντ Ρίγκαν. Ωστόσο, ο Carter τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2002 για τις προσπάθειες της ΜΚΟ του, Carter Center. Αποδεικνύεται ότι το IQ του είναι ένα εντυπωσιακό 156,8.

Μπιλ Κλίντον
Μπιλ Κλίντον

Μπιλ Κλίντον – 159
Ο Μπιλ Κλίντον, ο 42ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, υπηρέτησε δύο θητείες μεταξύ 1993 και 2001. Όταν ήταν στην εξουσία, η Αμερική είδε τη μεγαλύτερη περίοδο οικονομικής ανάπτυξης κάτω από οποιονδήποτε πρόεδρο ορκίστηκε στην εξουσία. Να τι είχε να πει για εκείνον η Έλεν Τόμας, μια δημοσιογράφος του Λευκού Οίκου: «Έχει φέρει τη μεγαλύτερη ευημερία που γνωρίσαμε ποτέ και δεν έχει τα εύσημα γι’ αυτό και αυτό είναι πολύ κακό». Η Κλίντον κατάφερε να επιτύχει το υψηλότερο ποσοστό αποδοχής από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο 60%. Με δείκτη νοημοσύνης 159, ο Κλίντον είναι ο πέμπτος πιο έξυπνος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τζον Φ. Κένεντι
Τζον Κένεντι

Τζον Φ. Κένεντι – 159,8
Ο 35ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ο John F. Kennedy και κατείχε αυτή τη θέση από το 1961 έως το 1963. Η θητεία του συντομεύτηκε τραγικά μετά τη δολοφονία του το 1963. Η στιγμή έμεινε για πάντα στις μνήμες μας χάρη σε πλάνα και διάφορα αφιερώματα σε με τα χρόνια. Είναι ενδιαφέρον να μάθουμε ότι ο JFK είναι ο μόνος Ρωμαιοκαθολικός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. Έλαβε πολλούς επαίνους για τις εξαιρετικές ηγετικές του ικανότητες εν μέσω της κρίσης των πυραύλων της Κούβας καθώς και για την ίδρυση του Ειρηνευτικού Σώματος. Το IQ 159,8 είναι κάτι που εντυπωσιάζει τους ανθρώπους μέχρι σήμερα.

Τζέιμς Μάντισον – 160
Στη συνέχεια στη λίστα μας, έχουμε έναν άλλο ιδρυτή. Ο Τζέιμς Μάντισον κατέληξε να γίνει ο 4ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και κατείχε τη θέση από το 1809 έως το 1817. Τον αποκαλούσαν «Πατέρα του Συντάγματος» και πολλοί θαύμαζαν τις εξαιρετικές ηγετικές του ικανότητες. Έγινε μάλιστα ο πρώτος μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον αφού τελείωσε το κολέγιο με άριστα σε μόλις δύο χρόνια. Οδήγησε τη χώρα στον πόλεμο του 1812, ίδρυσε την εθνική τράπεζα και ενίσχυσε τόσο τις στρατιωτικές όσο και τις κυβερνητικές εξουσίες. Η Ντόλι, η σύζυγός του, τα κατάφερε επίσης εξαιρετικά ως Πρώτη Κυρία, δίνοντας το παράδειγμα για τις νεαρές γυναίκες εκείνη την εποχή. Ήταν επίσης υπεύθυνη για τη διάσημη ανακαίνιση του Λευκού Οίκου και πολυάριθμα δημόσια προγράμματα ενημέρωσης για ορφανά. Το IQ του 160 τον κάνει τον δεύτερο πιο έξυπνο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τόμας Τζέφερσον – 160
Στη συνέχεια στη λίστα, έχουμε έναν άλλο ιδρυτή. Ο Τόμας Τζέφερσον ήταν ο 3ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ήταν στην εξουσία από το 1801 έως το 1809. Ήταν γνωστός για το ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας καθώς και στην επέκταση του εδάφους των ΗΠΑ μετά την αγορά της Λουιζιάνα από τη Γαλλία . Υπήρξε υπέρμαχος της ισότητας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης για όλους. Ισοβαθμώντας στη δεύτερη θέση, ο Τζέφερσον είχε επίσης δείκτη νοημοσύνης 160.

Τζον Κουίνσι Άνταμς – 175
Ο 6ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ήταν άλλος από τον Τζον Κουίνσι Άνταμς. Κατείχε τη θέση από το 1825 έως το 1829. Ευρέως γνωστός ως JQA, ήταν γιος του πρώην προέδρου και ιδρυτή του πατέρα John Adams. Ο νεότερος ήταν σθεναρά κατά της δουλείας και υποστήριζε τα ίσα δικαιώματα. Ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του, «ο οξύτερος, ο πιο οξυδερκής, ο αρχαιότερος εχθρός της νότιας σκλαβιάς που υπήρξε ποτέ». Στον JQA άρεσε να κρατιέται μακριά από ευρωπαϊκές υποθέσεις καθώς ήταν υποστηρικτής των πολιτικών μη παρέμβασης. Εξέφρασε την αντίθεσή του στην προσάρτηση του Τέξας και έχει κάτω από τη ζώνη του την παλαιότερη προεδρική φωτογραφία που έχει διασωθεί. Χρονολογείται από το 1843, όταν ήταν 76 ετών. Έχοντας IQ 175 στις αρχές του 19ου αιώνα σήμαινε ότι ήσασταν πιο έξυπνοι από το 99,9999% του πληθυσμού στη γη.

Μπάρακ Ομπάμα
Μπάρακ Ομπάμα

Μπάρακ Ομπάμα – ???
Ο 44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έγραψε ιστορία όταν έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός που εξελέγη ποτέ στην εξουσία. Ο Μπαράκ Ομπάμα υπηρέτησε από το 2009 έως το 2017, κατά το οποίο έκανε αρκετές ιστορικές κινήσεις. Μεταξύ άλλων, βελτίωσε το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με την εισαγωγή του νόμου για την προσιτή φροντίδα. Άλλες κληρονομιές του περιλαμβάνουν τη διαμεσολάβηση για μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, την κατάργηση της πολιτικής «Μη ρωτάς μην πεις» στον στρατό και τη διόρθωση των σχέσεων με την Κούβα. Το ακριβές IQ του μένει να ανακαλυφθεί, αλλά με τα προηγούμενα επιτεύγματά του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι έξυπνος.

Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ – ???
Ο Ντόναλντ Τζέι Τραμπ έγινε ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από νίκη της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον. Εκτός από αμφιλεγόμενος πολιτικός, είναι επίσης ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που ανέλαβε καθήκοντα χωρίς προηγούμενη στρατιωτική ή κυβερνητική θέση. Ενώ ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει υψηλό IQ, ένας αριθμός δεν αποκαλύφθηκε ποτέ.

Πηγή: clevertest

Σεραφείμ Κοτρώτσος