• 23 Απριλίου, 2021

Στα ύψη η αντιπαράθεση για Cisco- Τσίπρας: Γνώριζε ο Μητσοτάκης, παραίτηση Κεραμέως – Η απάντηση του Υπ. Παιδείας

 Στα ύψη η αντιπαράθεση για Cisco- Τσίπρας: Γνώριζε ο Μητσοτάκης, παραίτηση Κεραμέως – Η απάντηση του Υπ. Παιδείας

Oλομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για το “σκάνδαλο των σκανδάλων” όπως χαρακτήρισε τη συμφωνία με τη Cisco εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ζητώντας μάλιστα την παραίτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για παραχωρήσεις που προσπόρισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην εταιρία τονίζοντας ότι κανείς υπουργός στην Ευρώπη δεν θα έμενε στην θέση του μετά από μία τέτοια εξέλιξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως “ένα χρόνο, σύσσωμη η αντιπολίτευση σας ζητά να δώσετε στη δημοσιότητα τη συμφωνία με την Cisco για την τηλεκπαίδευση. Και έπρεπε να βρεθείτε στα σχοινιά μετά την παρέμβαση του Τομεάρχη Παιδείας μας, για να τη δημοσιεύσετε, φυσικά στα μουλωχτά.Τι αποδεικνύεται; Αυτό που σας λέγαμε τόσους μήνες.Και εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν με αναθέσεις και τα προσωπικά δεδομένα έγιναν δώρο στην εταιρία”.


“Να παραιτηθεί η Κεραμέως”


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι “τα 2 εκατομμύρια της ανάθεσης είναι τίποτα, μπροστά στα δεκάδες εκατομμύρια που μπορεί να βγάλει η εταιρία από αυτά τα δεδομένα. Στοχεύοντας με ακρίβεια στις διαφημιστικές της καμπάνιες ή και πουλώντας τα δεδομένα σε διαφημιστικές εταιρίες οι οποίες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συμπεριφορά και τις συνήθειες στο διαδίκτυο 1,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών. Εδώ πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των σκανδάλων. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αν συνέβαινε αυτό, η υπουργός θα ήταν υποχρεωμένη να δώσει τη παραίτησή της”.


“Γνώριζε ο Μητσοτάκης”

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως σε καμία χώρα “δε θα μπορούσε να σταθεί υπουργός που έδωσε όχι μόνο 2 εκατομμύρια, αλλά τα κρίσιμα data που αφορούν τις συνήθειες του πληθυσμού, φόρα παρτίδα σε μια ιδιωτική εταιρεία. Και είναι προφανές ότι όλο αυτό δεν έγινε εν αγνοία του κ.Μητσοτάκη. Προφανώς και έγινε εν γνώση του”.

Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας


“Σε κρεσέντο λαϊκισμού επιδίδεται για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζοντας πως “αδυνατώντας να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση, επιδίδεται σε ακραία επικοινωνιακή λασπολογία και παραγωγή fake news, στρεφόμενος εναντίον της τηλεκπαίδευσης, μιας τεράστιας κατάκτησης που πέτυχε με κόπο η εκπαιδευτική μας κοινότητα”.

Και η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας καταλήγει:

“Όταν η παροχή ήταν δωρεάν, μας εγκαλούσε επειδή είναι δωρεάν και όχι επί πληρωμή. Τώρα που εντάχθηκε σε πλαίσιο αγοράς αδειών – που διαπραγματεύθηκε και επέλεξε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ (!) –τους ενοχλεί που το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει 14 ευρώ τον χρόνο για κάθε άδεια εκπαιδευτικού για να μπορεί να κάνει τηλεκπαίδευση στους μαθητές του, να συνεδριάζει με τους συναδέλφους του κ.ο.κ. Δεν ξέρουμε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία η Αξιωματική Αντιπολίτευση να πολεμάει λυσσαλέα την τηλεκπαίδευση. Αν ήταν στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, τα παιδιά μας θα ήταν στο σκοτάδι όλο τον καιρό της αναστολής λειτουργίας σχολείων. Η αντιπολίτευση του ΟΧΙ σε όλα, του σκοταδισμού, των fake news και της αμάθειας”.