• 21 Οκτωβρίου, 2020

Χρυσοχοΐδης για Χρυσή Αυγή: Είναι μαχαιροβγάλτες

 Χρυσοχοΐδης για Χρυσή Αυγή: Είναι μαχαιροβγάλτες

Κόλαφος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για τη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας τα μέλη της “μαχαιροβγάλτες”.

«Είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν παλεύουν με τα χέρια τους αλλά βγάζουν μαχαίρια. Είναι όλοι δειλοί. Πρέπει να σταθούμε όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο».

28η Οκτωβρίου: Δεν θα γίνουν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε:

Για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κοροναϊού: Αναφερόμενος στα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και την εφαρμογή τους, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για υπεράνθρωπη προσπάθεια της αστυνομίας με ήπια μέσα ενώ στη συνέχεια έκανε έκκληση στη συνείδηση όλων. Τόνισε επίσης ότι όποιο μέτρο λαμβάνεται έχει επιπτώσεις στην οικονομία. «Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία». Όπως ανέφερε, η δουλειά της πολιτείας και των αρχών είναι να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων για μηδενισμό του προβλήματος. «Το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες», είπε και συμπλήρωσε πως «τα μέτρα κλιμακώνονται διαρκώς. Εγώ πιστεύω ότι θα αποδώσουν τα μέτρα». Τέλος, όπως είπε «εάν νοσήσει η αστυνομία, καταρρέει το κράτος».

Για τις καταλήψεις στα σχολεία: «Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά για να ανοίξουμε τα σχολεία. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έχει δικαιωθεί πλήρως. Δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα τελειώσουν γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό. Τις καταστάσεις αυτές τις πληρώνουν τα παιδιά που θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο». Η αστυνομία μπορεί να παρέμβει στις καταλήψεις μόνο με εντολή εισαγγελέα, επεσήμανε.