• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Χρυσοχοΐδης από Έβρο: Έχουμε σχέδιο, δεν συμβαίνει τίποτε το έκτακτο (vid)

 Χρυσοχοΐδης από Έβρο: Έχουμε σχέδιο, δεν συμβαίνει τίποτε το έκτακτο (vid)

Τέσσερις φορές τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο επιχειρώντας προφανώς να δώσει έμφαση στο κυβερνητικό σχεδιασμό μετά τα τελευταία γεγονότα.

«Εδώ χτυπάει η καρδιά της πατρίδας. Εδώ φυλάσσονται σύνορα. Συντονίζουμε το έργο της ασφάλειας και προστασίας των συνόρων σε καθημερινή βάση. Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, καμία ολιγωρία και να αποφεύγουμε πάντα τον εφησυχασμό. Με εντολή και ταυτόχρονα συντονισμό του πρωθυπουργού υλοποιούμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο με απόλυτη ψυχραιμία» υποστήριξε μετά από συναντήσεις που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτα που πρέπει να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας ανησυχεί διαρκώς. Η ασφάλειά μας. Για το λόγο αυτό ήδη επαναφέρουμε στον Έβρο, μετά τη διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας, τους αστυνομικούς που ήταν και πριν».

«Θα αντικαταστήσουμε αυτούς με τους 400 που έχουμε προσλάβει, όπως γνωρίζεται εδώ και πολλούς μήνες, αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να τους εκπαιδεύσουμε. Και μετά το τέλος του Σεπτέμβρη όταν θα έχουν εκπαιδευτεί, θα επιστρέψουν οι αστυνομικοί, που είναι τώρα, εδώ στα σπίτια τους και τις υπηρεσίες τους» πρόσθεσε αναφερόμενος στη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι «με σχέδιο και στρατηγική, φυλάσσουμε τα σύνορά μας, διαχειριζόμαστε το προσωπικό μας, θα κατασκευάσουμε το φράχτη μας στη βάση των συμφερόντων της χώρας και τέλος να είστε βέβαιοι όλοι σας ότι οι φύλακες εδώ, η Frontex είναι εδώ και μεθόριος είναι και θα παραμείνει ασφαλής όσο η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί».

Παράλληλα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου με επίκεντρο τις εξελίξεις στον Έβρο.

Ο ίδιος πρωθυπουργός στην προχθεσινή συνέντευξή του στο Star εκτιμούσε ότι συνέβη τίποτα αξιοσημείωτο, «και το οποίο να χρήζει όλης αυτής της συζήτησης η οποία έγινε», προσθέτοντας ότι «τα χερσαία σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία είναι απολύτως καθορισμένα».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είχε επιμείνει πως δεν μπήκαν Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικό έδαφος και ότι το σχετικό διάβημα διαμαρτυρίας «έγινε γιατί κάποια στιγμή βρέθηκαν στρατεύματα στην περιοχή, όπως συμβαίνει συχνά στο παρελθόν, […] για να μειωθεί η περίπτωση μιας αυξανόμενης έντασης».