• 18 Οκτωβρίου, 2021

Χρυσαυγίτης ο συλληφθείς της φασιστικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο

 Χρυσαυγίτης ο συλληφθείς της φασιστικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο

Συνελήφθη Χρυσαυγίτης αφού αναγνωρίστηκε από τα θύματα ξυλοδαρμού και παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση που εξαπέλυσαν φασίστες χθες το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ. Ο συλληφθείς είναι γνωστό μέλος του τοπικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και από τα δικαστήρια και τον χαρακτηρισμό της ως εγκληματική οργάνωση, ομάδα 10-15 ατόμων με κράνη και ρόπαλα επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους, συντασσόμενοι με στρατιωτικά παραγγέλματα. «Οι φασίστες λειτουργούν εξοπλισμένοι και με σχέδιο» σημείωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο ότι είναι γνωστοί που επιτέθηκαν στην ΚΕΕΡΦΑ. «Είναι γνωστοί και οργανωμένοι οι φασίστες που επιτέθηκαν στην ΚΕΕΡΦΑ. Ο επικεφαλής ήρθε με στρατιωτικό παράγγελμα. Η επίθεση ξεκίνησε λέγοντας πάμε, και ολοκληρώθηκε όταν ακούστηκε τέλος» ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Πέτρος Κωνσταντίνου, μιλώντας στο MEGA.

Πληθαίνουν οι επιθέσεις ακροδεξιών – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – Κοινή δήλωση Καμπαγιάννη, Παπαδάκη

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, οι ακροδεξιοί «πήραν το “πράσινο φως” από την ανοχή της Αστυνομίας και από την ίδια κυβερνητική πολιτική που στοχοποιεί και επιτίθεται κατά εκπαιδευτικών και προσφύγων και ξαμολύθηκαν ξανά τα τάγματα εφόδου». Τέλος, κατηγόρησε την αστυνομία ότι άργησε 20 λεπτά να επέμβει γιατί «είχε διακριτική παρουσία στην περιοχή».

Η συγκεκριμένη επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά την επίθεση ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη, σε μέλη της ΚΝΕ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης πληροφορήθηκαν ότι μέλη της ΚΝΕ, περίπου 20 άτομα, μοίραζαν φυλλάδια στην πλατεία Ελευθερίας, έφτασαν στο σημείο και επιτέθηκαν εναντίον τους. περίπου 10 άτομα κινήθηκαν προς το σημείο και χτύπησαν τη νεολαία της ΚΝΕ και όποιον άλλον έβλεπαν μπροστά τους με αλυσίδες και ρόπαλα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 4 άτομα. Τρία από αυτά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου.