• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Χρύσα Ρώπα σε Λιγνάδη:”Δεν κατάλαβες ότι η Μενδώνη σε άδειασε;”

 Χρύσα Ρώπα σε Λιγνάδη:”Δεν κατάλαβες ότι η Μενδώνη σε άδειασε;”

Την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη σχολιάζει με μακροσκελή ανάρτησή της στο Facebook η Χρύσα Ρώπα.

Παράλληλα, θέτει και μια σειρά από ερωτήματα…

«Ρε Δημητράκη γιατί μας είπες μέτριους ηθοποιούς, επειδή θέλαμε να μας πάρεις στη δουλειά σου, στο θέατρο σου δηλαδή και εσύ δεν μας έπαιρνες; Με πληγωσες πολύ γιατί παλιά και εμάς τους μέτριους μας άφηναν να παίξουμε στο θέατρο σου στην παράσταση “Βάκχες” ας πούμε σε σκηνοθεσία του σπουδαίου αείμνηστου Σεβαστίκογλου.

1984 είμασταν 34 μέτριες ηθοποιοί που χρόνια μας τιμά το κοινό και το ευχαριστούμε. Οχι δεν καλούμε στις πρεμιέρες τους πρωθυπουργούς ούτε έρχεται στη Επίδαυρο με ελικόπτερο, ίσως επειδή εμείς λόγω πανδημίας, 12 μήνες δεν μπορούμε να παίξουμε ούτε να κάνουμε πρόβες. Εκτος από ρολους και σκηνοθεσίες, αποφάσισες να καθαρίσεις και το θέατρο σου από τους μέτριους. Και καλά έκανες ξέρεις πόσο δύσκολο είναι για μας τους μέτριους να παίζουμε με εσάς τους πολυτάλαντος άξιους και άριστους;

Μάρτυρες… υπεράσπισης “αδειάζουν” τον Λιγνάδη

Αλλά τώρα μαθαίνω ότι εσύ το 1984, αιμόφυρτος μεταφέρθηκες από καλό σου φίλο στα επείγοντα (Μην βλέπεις που τώρα κάνει την πάπια). Αλλα και γενικότερα Μην βλέπεις που ακομα σε καλύπτουν ποτε δεν ξερεις τι θα φέρει το αύριο. Μπορεί τότε ν’ αποσύραν τη μήνυση, αλλά μείναν τα δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτό το λέμε ποινικό μητρώο. Στη περίπτωση σου σπουδαίο βιογραφικό. Γι’ αυτό το κακό σωματείο τώρα έστησε αυτή τη σκευωρία να σε καταστρέψει. Από μίσος και φθόνο για τα τεράστια ταλέντα σου. Αλλα δεν είδα κανέναν από τους ταλαντούχους συνεργάτες – φίλους σου, τους μη μετρίους που επέλεξες τότε να βγει έστω ενας να σε υπερασπιστεί. Αν μη τι άλλο τόσα χρόνια τι σκ@ατα φίλοι είσαστε; Τι λέγατε μεταξύ σας; Ποσο ταλαντούχοι είστε; Μπράβο έλλειψη θεματολογίας. Δεν το περίμενα αυτό από τόσο σοβαρά καλλιεργημένα παιδιά του θεάτρου και του πνεύματος.

Οι δικοί σου μούγκα. Εν αντιθέσει με όλο το υπόλοιπο θέατρο που όλη μέρα μιλούν για σένα, που όλοι ξέρανε, όλοι άκουγαν όλοι όλοι ολοι ολοι. Πώς γίνεται αυτό ρε Δημητράκη; Τίποτα δεν πήρε το αυτί σου; Δεν έμαθες τι γίνεται εδώ έξω; Γιατί εμείς πάλι για σένα τα μάθαμε όλα. Ότι είσαι νηφάλιος, ευγενικός, ηρεμος, τι έφαγες και τι βιβλίο διαβάζεις. Όλα σου λέω. Σε ποια σελίδα εισαι, ολα. Εσυ δεν έμαθες ότι εμείς οι έξω οι μέτριοι ντραπήκαμε, σοκαριστήκανε και σιχαθήκαμε; Δεν άκουσες ότι η παιδεραστία δεν είναι αρρώστια; Δεν κατάλαβες ότι για αυτό σε έχουν κατηγορήσει. Δεν κατάλαβες ότι δεν είναι θέμα ημερομηνιών. Δεν κατάλαβες ότι η Μενδώνη σε άδειασε;

Βέβαια δεν ήσουν φίλος της δεν σε ήξερε, αλλά σε εκτιμούσε πολύ. Εν αντιθέσει με τις άλλες δυο σχολές που πήρες σε έδιωξαν για ανάρμοστη συμπεριφορά. Εκεί μάλλον σε φθονούσαν πάλι. Για να μην σου πω ότι και εκεί ήταν δάκτυλος των μετρίων του σωματίου απο φθόνο για το γνωστό τεράστιο ταλέντο σου. Άσε που εκεί γίνεται και περίεργη διαχείριση των οικονομικών. Τους αποκαλείς λαμόγια; (Μην τους καλύπτεις αλλο πες τα ολα). Εν μπάσει περίπτωση πολύ με πλήγωσες δεν ήταν κομψό από μέρους σου να μας πεις μετρίους ηθοποιούς.