Χριστίνα Πολίτη: Είμαι εξουθενωμένη, δεν μπορώ άλλο την ανθρωποφαγία

 Χριστίνα Πολίτη: Είμαι εξουθενωμένη, δεν μπορώ άλλο την ανθρωποφαγία

Κείμενο με τίτλο «Η δύναμη της συγγνώμης» δημοσίευσε η Χριστίνα Πολίτη, σύντροφος του Κώστα Σπυρόπουλου.

«Όταν ήμουν μικρή κάθε φορά που έκανα μία αταξία ή δεν μοιραζόμουν κάποιο παιχνίδι με τους φίλους μου η μητέρα μου με έπαιρνε από το χέρι και μου επέβαλε να ζητήσω συγγνώμη. Στην αρχή μου έβγαινε πιο δύσκολα, άλλοτε μηχανικά. Στην εφηβεία και κατά τη διάρκεια της ζωής μας το συγγνώμη αντικαταστάθηκε πολλές φορές από το “σόρι”.

Μαρτυρία και από την Ελένη Φιλίνη: Μπήκα στο γραφείο του και τον βρήκα τσίτσιδο

Μία μεσοβέζικη λύση που δεν πληγώνει το ego. Σε μία μεγάλη συζήτηση που είχα χθες με το γιο μου, που είναι πια 28 και μιλάμε περισσότερο σαν φίλοι του εξηγούσα πως το σημαντικότερο πράγμα που έμαθα από τους γονείς μου ήταν το να δίνεις προτεραιότητα στα ανώτερα και όχι στα κατώτατα συναισθήματα. Έτσι κάθε φορά που ένιωθα έστω και ίχνη ζήλιας ή εκδικητικότητας τα σκότωνα επί τόπου» ανέφερε, αρχικά, η δημοσιογράφος.

«Κόντρα στην τεράστια τάση για διχασμό και νέες διαφωνίες, πρέπει να μάθουμε να τα βρίσκουμε. Να ενηλικιωθούμε . Να μην ρίχνουμε το φταίξιμο για το παραμικρό στους άλλους. Να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Ο μικρός μου γιος έχει μάθει να ζητάει συγνώμη με αγκαλιά. Έχει μάθει να μιλάει χωρίς να φοβάται τίποτα και κανέναν. Πάντα με σεβασμό. Αυτό το χρέος που έχουμε για τα παιδιά μας το έχουμε και για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Να τα καθοδηγούμε προς την αλήθεια, την καλοσύνη και την συγχώρεση. Και όχι προς το διχασμό και την ανθρωποφαγία» έγραψε σε άλλο σημείο του κειμένου.

Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής «Πρωινό» επικοινώνησαν με τη Χριστίνα Πολίτη, η οποία σχολίασε για το κείμενο που έγραψε: «Είμαι εξουθενωμένη με όλο αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορώ άλλο την ανθρωποφαγία. Να το σκεφτούν αυτοί που πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Είναι μια γενική τοποθέτηση με πολλούς παραλήπτες».

Χρήστος Σταθόπουλος