• 27 Οκτωβρίου, 2021

Χουλουσί Ακάρ: Η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου δεν έχει καμία ισχύ

 Χουλουσί Ακάρ: Η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου δεν έχει καμία ισχύ

«Δεν έχει καμία ισχύ η συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο κρατικό κανάλι TRT, ο οποίος επισκέφτηκε αιφνιδίως τη Λιβύη.

«Αυτή η συμφωνία είναι εναντίον του λαού της Αιγύπτου και όπως έχουν αντιληφθεί κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι εναντίον του ελληνικού λαού. Εμείς καλούμε όλους τους πολίτες σε μία λογική συμπεριφορά. Κι όλοι πρέπει να ξέρουν πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα φτάσουν πουθενά με την διαστρέβλωση των γεγονότων. Oι δραστηριότητές μας εκεί συνεχίζονται κανονικά», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της και των Τ/Κ στην ανατ. Μεσόγειο.

«Είμαστε εξαιρετικά σαφείς και διαφανείς. Επομένως, σεβόμαστε τα δικαιώματα και το δίκαιο των γειτόνων μας και δηλώνουμε πάντα ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.