Χιονίζει στην Αθήνα- Από τα βόρεια προάστια άρχισε η λευκή “επιδρομή” (live)

 Χιονίζει στην Αθήνα- Από τα βόρεια προάστια άρχισε η λευκή “επιδρομή” (live)

Όλοι οι δήμοι της Αττικής έχουν ορίσει θερμαινόμενους χώρους, για την προστασία από το χιόνι και από το κρύο, για όποιον βρεθεί σε ανάγκη. Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα. Πού χρειάζονται αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων. Ζωντανά η εξέλιξη του φαινομένου.

Στα λευκά έχουν αρχίσει και ντύνονται περιοχές της Βόρειας Αττικής με την κακοκαιρία Μήδεια να κάνει το πέρασμά της, ενώ οι δήμοι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, αφού η χιονόπτωση όλη τη νύχτα αναμένεται να ενταθεί. Στη Μαλακάσα το χιόνι έχει ήδη στρωθεί και ο μηχανισμός του δήμου Ωρωπού βρίσκεται επί ποδός για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση.

ADVERTISING

Σε ύψιστη ετοιμότητα και ο δήμος Διονύσου. Εκχιονιστικά και αλατιέρες θα επιχειρούν όπου χρειαστεί, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το δευτερεύον οδικό δίκτυο, καθώς στο κεντρικό οδικό δίκτυο επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας. Σε 24ωρη επιφυλακή για κάθε έκτακτο περιστατικό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες στις δημοτικές κοινότητες σε Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα και έχουν οριστεί σημεία όπου διανέμεται αλάτι.

Σεραφείμ Κοτρώτσος