• 22 Απριλίου, 2021

Χειμωνιάτικο σκηνικό με χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές

 Χειμωνιάτικο σκηνικό με χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα και κυρίως από τις περιοχές της Θεσσαλίας και βορειότερα όπου σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το σκηνικό θα είναι άκρως χειμερινό.

Οι θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τα βόρεια της Μακεδονίας και της Θράκης τους 10 βαθμούς Κελσίου ενώ χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές. 

Όπως εξηγεί ο γνωστός μετεωρολόγος αυτό συμβαίνει διότι βορειότερα κυριαρχεί το βαρομετρικό χαμηλό που μετατοπίστηκε από την περιοχή της Ιταλίας και καθώς μετατοπίζεται προς τα ανατολικά μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια με αποτέλεσμα αυτή την πτώση της θερμοκρασίας και την εμφάνιση χιονοπτώσεων ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Νοτιότερα αν και το σκηνικό δεν θα είναι τόσο χειμωνιάτικο θα υπάρχουν διαστήματα με άστατο καιρό καθώς επικρατούν νεφικά συστήματα από τις ακτές της Αφρικής πράγμα που σημαίνει ότι θα μεταφερθεί και αφρικανική σκόνη.

Μεγάλη προσοχή ζητά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και στα πελάγη εκεί όπου οι άνεμοι δεν αποκλείεται να πνέουν με εντάσεις μέχρι και 8 μποφόρ. 

Αυτή η αστάθεια δεν θα έχει διάρκεια ευτυχώς καθώς από αύριο Παρασκευή θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση και τα φαινόμενα θα σταματήσουν. 

Τίποτα αξιόλογο δεν φαίνεται ούτε το Σάββατο ενώ την Κυριακή κάποιες βροχές στα νότια θαλάσσια τμήματα δεν θα απασχολήσουν.