• 29 Οκτωβρίου, 2021

Χατζηδάκης: Να δώσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση των κοινωνικών μέτρων

 Χατζηδάκης: Να δώσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση των κοινωνικών μέτρων

“Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ψηφοφορία που έγινε τη νύχτα στη Βουλή, σε σχέση με το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Κοινωνικής Προστασίας, πέρα από την αρνητική ψήφο που έδωσε επί της αρχής, καταψήφισε μια σειρά από σημαντικές και καινοτόμες διατάξεις του νομοσχεδίου”, αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε γραπτή δήλωσή του.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει, καταψήφισε την εισαγωγή μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης, το πρόγραμμα “Κυψέλη” για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής, τη θέσπιση του Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”».

“Πέφτουν κορμιά” υπουργών και βουλευτών για την Α’ Αθήνας- Ποιοι γαλάζιοι κινδυνεύουν από τον συνωστισμό

Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης, «πρόκειται για μέτρα προοδευτικά, που εκσυγχρονίζουν το πλαίσιο κοινωνικής προστασίας στη χώρα. Μέτρα που στηρίζονται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που τα χρηματοδοτεί, μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του τη στάση δεν δίστασε να καταψηφίσει μέτρα από τα οποία κερδισμένοι βγαίνουν οι εργαζόμενοι, τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία. Καθώς λοιπόν παραδίδουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας, οφείλουν να δώσουν αμέσως εξηγήσεις: Ήταν μια πολιτική γκάφα ή η εμπαθής και χολερική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση τους οδηγεί να ψηφίζουν με τρόπο που αφήνει όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους ευάλωτους, εμβρόντητους. Περιμένουμε απάντηση!» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.