• 11 Απριλίου, 2021

Χαρδαλιάς: Οριακή η κατάσταση στην Αχαϊα – Έκκληση για τήρηση των μέτρων

 Χαρδαλιάς: Οριακή η κατάσταση στην Αχαϊα – Έκκληση για τήρηση των μέτρων

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην Αχαΐα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη σήμερα στην Πάτρα, συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη, για την αξιολόγηση της εξέλιξης της πανδημίας στην Αχαΐα.

Όπως σημείωσε μετά το τέλος της σύσκεψης, «η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή, όπως εξίσου οριακή είναι και η κατάσταση στα νοσοκομεία». Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Αχαΐας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας, να μείνουν τις επόμενες ημέρες προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 80 νέες μολύνσεις στην περιοχή της Αχαΐας, με τον μέσο όρο κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημέρων να διαμορφώνεται στα 76,57.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου 16 γραμμών, μέσα στον Απρίλιο, το οποίο θα βρίσκεται σε εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο νέο λιμάνι Πάτρας. Όπως πρόσθεσε, στο κέντρο θα γίνονται καθημερινά 900 εμβολιασμοί.