• 25 Ιουνίου, 2021

Χαρδαλιάς: Η Κάλυμνος επιστρέφει στην κανονικότητα από Δευτέρα αν συνεχιστεί η μείωση των κρουσμάτων

 Χαρδαλιάς: Η Κάλυμνος επιστρέφει στην κανονικότητα από Δευτέρα αν συνεχιστεί η μείωση των κρουσμάτων

Την επιστροφή της Καλύμνου στην κανονικότητα από την προσεχή Δευτέρα -υπό όρους- προανήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η Κάλυμνος θα επιστρέψει στην κανονικότητα από τη Δευτέρα, αν τα κρούσματα στο νησί συνεχίσουν να μειώνονται, ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τόνισε πως η επιδημιολογική εικόνα της Καλύμνου έχει βελτιωθεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η επιστροφή στην κανονικότητα, δεν σημαίνει και απουσία τήρησης των μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Και κατέληξε: “Εάν συνεχιστούν τα μέχρι τώρα δεδομένα και δεν αντιμετωπίσουμε κάτι εξωπραγματικό, νομίζω ότι τη Δευτέρα η Κάλυμνος θα επιστρέψει στην καθημερινότητά της. Ξαναλέω κάτι: χωρίς τήρηση μέτρων από Δευτέρα, χωρίς χρήση μάσκας και χωρίς αποφυγή συναθροίσεων και συνάξεων, να ξέρετε ότι είναι θέμα χρόνου να ξανακυλήσει. Και θα είναι εγκληματικό για ένα νησί που είναι τόσο όμορφο, με τέτοια προοπτική, να κάνει ένα τέτοιο πισωγύρισμα. Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι, είμαστε στο πλευρό της προσπάθειας που γίνεται, αγαπάμε την Κάλυμνο, αγαπάμε τα νησιά μας, αγαπάμε όλους εκείνους τους νησιώτες που παλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, έχει αξία όμως να καταλάβουμε ότι την ευθύνη την ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί”.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως το άνοιγμα δεν σημαίνει κάτι, διότι εάν επαναληφθούν οι λόγοι που οδήγησαν στο κλείσιμο “είναι θέμα χρόνου να ξανακλείσει το νησί”.