Χάος στη Βρετανία: Ουρές από Άγγλους που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη για διακοπές

 Χάος στη Βρετανία: Ουρές από Άγγλους που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη για διακοπές

πηγη : twitter

Πονοκέφαλο προκαλεί στους Βρετανούς η προσπάθειά τους να φύγουν διακοπές, καθώς μετά το χάος στα αεροδρόμια και στους σιδηροδρόμους, τώρα με μεγάλη δυσκολία γίνεται η έξοδος οδικώς και ακτοπλοϊκώς προς την Ευρώπη

Στο συνοριακό πέρασμα του Ντόβερ προς Γαλλία καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες ατελείωτες ουρές και μποτιλιάρισμα, με τις καθυστερήσεις, όπως αναφέρει η Daily Mail να φθάνουν και τις 30 ώρες!

Οι διαχειριστές του περάσματος κατηγορούν το Brexit για τις καθυστερήσεις, έξι χρόνια μετά το δημοψήφισμα που έθεσε τη Μεγάλη Βρετανία εκτός ΕΕ.

Ο Doug Bannister, διευθύνων σύμβουλος του λιμανιού του Ντόβερ, δήλωσε ότι οι αυξημένοι έλεγχοι στα σύνορα ως αποτέλεσμα του Brexit ευθύνονται για τους «αυξημένους χρόνους ελέγχου» που προκαλούν τεράστιες καθυστερήσεις στο λιμάνι τις τελευταίες δύο ημέρες.

Αλληλοκατηγορίες με τη Γαλλία για το ποιος φταίει για το μποτιλιάρισμα στο πέρασμα στη Βρετανία

Η τοποθέτηση αυτή του διευθύνοντος συμβούλου του λιμανιού, έρχεται αφού χθες οι ιθύνοντες δήλωσαν «απογοητευμένοι» από το γαλλικό προσωπικό συνοριακών ελέγχων, αφού ορισμένοι θάλαμοι ελέγχου διαβατηρίων δεν λειτούργησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ο κ. Bannister πρόσθεσε ότι το λιμάνι προσπάθησε να προετοιμαστεί δημιουργώντας «μεγαλύτερη χωρητικότητα στα σύνορα», αλλά οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αναμένουν κάποιες καθυστερήσεις.

Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους χιλιάδες παραθεριστές που κόλλησαν στην κίνηση χθες και σήμερα, καθώς προσπαθούν να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πολλοί άνθρωποι ανέφεραν καθυστερήσεις έως και επτά ωρών καθώς προσπαθούσαν να μπουν στο λιμάνι και να επιβιβαστούν στα πλοία χθες, ενώ ένας άνδρας που μίλησε στο στο BBC χωρίς να αποκαλύψει τα στοιχεία του, δήλωσε ότι βρισκόταν εκεί για «30 ώρες» προσπαθώντας να περάσει στη Γαλλία.

Το ταξιδιωτικό χάος ώθησε την υπουργό Εξωτερικών Liz Truss να εμπλακεί στην ολοένα αυξανόμενη διαμάχη μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας για τα προβλήματα στα σύνορα, κάνοντας λόγο για «απολύτως αποφευκτέες» καταστάσεις και απαιτώντας μέτρα από τη Γαλλία.

Οι Γάλλοι αξιωματούχοι αντεπιτέθηκαν, επιρρίπτοντας ευθύνες στο Brexit παρά το γεγονός ότι η απόφαση για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ελήφθη πριν από έξι χρόνια, ενώ δήλωσαν επίσης ότι το λιμάνι είναι «πολύ μικρό» για τον όγκο της κίνησης που εξυπηρετεί.

Υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις για τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να φτάσουν στο Eurotunnel στο Folkestone, με έναν αυτοκινητιστή να ισχυρίζεται ότι υπήρχαν ουρές «τουλάχιστον δύο μιλίων, από τις 7 το πρωί» σήμερα το πρωί και ότι ένας εργαζόμενος τους προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει αναμονή «οκτώ ωρών».

Όθων Παπαδάκης