• 18 Ιουνίου, 2021

Χαμός με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ – Η Αγγλία θέλει να τον “αρπάξει” από την Τουρκία λόγω κοροναϊού

 Χαμός με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ – Η Αγγλία θέλει να τον “αρπάξει” από την Τουρκία λόγω κοροναϊού

Η UEFA είναι έτοιμη ν’ αλλάξει την έδρα του τελικού του Champions League και το μεγάλο ματς έχει ήδη γίνει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Αγγλίας και Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός ορισμός από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία θέλει την Κωνσταντινούπολη οικοδέσποινα.

Η αγγλική κυβέρνηση εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα νέα ταξιδιωτική λίστα, βάζοντας την Τουρκία στο «κόκκινο» λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ξεκάθαρο πρόβλημα διεξαγωγής του τελικού της διοργάνωσης, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι, που είναι προγραμματισμένος στις 29 Μαΐου στο «Ataturk», τόσο από την πλευρά των παικτών και των ομάδων, όσο κι από πλευράς μετακίνησης των οπαδών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times «η αγγλική κυβέρνηση θα έχει κρίσιμες επαφές με παράγοντες της UEFA και τις αγγλικές ποδοσφαιρικές αρχές και αναμένεται μέσα σε 24 με 48 ώρες να παρθούν αποφάσεις, ζητώντας να διεξαχθεί ο αγώνας στο Γουέμπλεϊ. Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι έτοιμη να μετακινήσει όλους του αγώνες play offs, που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στο Γουέμπλεϊ το ίδιο Σαββατοκύριακο με αυτό του τελικού, σε άλλα γήπεδα ή διαφορετικές ημερομηνίες».