• 13 Ιουνίου, 2021

Χαμενεΐ: “Ισλαμικό καθήκον” η μάχη για “την απελευθέρωση της Παλαιστίνης”

 Χαμενεΐ: “Ισλαμικό καθήκον” η μάχη για “την απελευθέρωση της Παλαιστίνης”

Να συνεχίσουν την εξέγερσή τους εναντίον του Ισραήλ κάλεσε σήμερα τους Παλαιστίνιους ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση ότι είναι ένας «όγκος» που θα πρέπει να καταπολεμηθεί μέχρι να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι.

«Η εξέγερση των Παλαιστινίων πρέπει να συνεχιστεί… Η μάχη για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης αποτελεί ισλαμικό καθήκον και τζιχάντ… Το σιωνιστικό καθεστώς είναι ένας καρκινογόνος όγκος στην περιοχή» είπε ο Χαμενεΐ, σε ομιλία του με την ευκαιρία της ημέρας αλ Κουντς, την ημέρας της Ιερουσαλήμ, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού.

«Στόχος της μάχης αυτής είναι η απελευθέρωση όλων των παλαιστινιακών εδαφών» και «η επιστροφή όλων των Παλαιστινίων στη χώρα τους» ανέφερε.

«Σήμερα, ο κόσμος μετρά ένα ένα τα θύματα του κορωνοϊού παγκοσμίως. Όμως, κανείς δεν έχει ρωτήσει ποιος ευθύνεται για τους εκατοντάδες χιλιάδες μάρτυρες, τις φυλακίσεις και τις εξαφανίσεις στην Παλαιστίνη και σε χώρες εναντίον των οποίων οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχουν εξαπολύσει πόλεμο» κατήγγειλε.

«Ο μακροχρόνιος ιός των σιωνιστών θα εξαλειφθεί» τόνισε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.

Λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ιράν αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις πορείες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα με την ευκαιρία της ημέρας αλ Κουντς.

Το Ιράν είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες της περιοχής από την covid-19, με 7.249 θανάτους και 129.341 κρούσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ