Χαλκιδική: Θρίλερ με τον τρίτο αγνοούμενο

 Χαλκιδική: Θρίλερ με τον τρίτο αγνοούμενο

Ξεκίνησαν ξανά με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Β. Μακεδονία ο οποίος αγνοείται από το Σάββατο (9/7) όταν και παρασύρθηκε από τα κύματα στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Από το Σάββατο που χάθηκε στη θάλασσα ο 28χρονος από τη Βόρεια Μακεδονία δεν υπάρχει κανένα θετικό σημάδι πως ο τρίτος αγνοούμενος είναι στη ζωή.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει οι γονείς του 28χρονου, οι οποίοι αγωνιούν όλες αυτές τις ημέρες για το παιδί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr σήμερα, Τρίτη (12/7) θα «κατέβει» στον βυθό της θαλάσσιας περιοχής της «Μύτης» του Ποσειδίου θαλάσσιο drone, ώστε να αυξηθούν ακόμη παραπάνω τα μέσα για τον εντοπισμό του αγνοούμενου. Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι εφικτό να διεξαχθεί, διότι οι σημερινές καιρικές συνθήκες θα είναι ιδανικές για την διεξαγωγή τέτοιου είδους ερευνών. Τα υπόγεια ρέματα θα είναι ήπια, όπως και ο αέρας στην περιοχή, ώστε το drone να μπορεί να κινηθεί μέσα στο νερό.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο φίλοι του, με τους οποίους έκανε διακοπές και ήταν μαζί του στη θάλασσα, όταν τους παρέσυραν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα κατάφεραν να σωθούν.

Ο 25χρονος φίλος του, Βασίλη περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού, λίγη ώρα αφού παρασύρθηκε από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή και μεταφέρθηκε αρχικά στο αλιευτικό καταφύγιο Νέας Σκιώνης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για παροχή ιατρικής περίθαλψης. Ο άλλος φίλος τους, Ίβαν 30 ετών, εντοπίστηκε μετά από περίπου 19 ώρες στη θάλασσα, σε απόσταση 14 μιλίων από τη Νέα Σκιώνη από ελικόπτερο και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες.

Μανώλης Δράκος