• 24 Ιουνίου, 2021

Χαλκιδική: Κατεστραμμένος ο Ιούνιος – Σε πολύ χαμηλά οι διανυκτερεύσεις

 Χαλκιδική: Κατεστραμμένος ο Ιούνιος – Σε πολύ χαμηλά οι διανυκτερεύσεις

Για έναν απολύτως κατεστραμμένο Ιούνιο στη Χαλκιδική, τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό διανυκτερεύσεων τουριστών όσο και αναφορικά με την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα αλλά και στην εστίαση, κάνουν λόγο εκπρόσωποι της αγοράς του τουριστικότερου νομού της βόρειας Ελλάδας.

Οι προσδοκίες για έναν Ιούνιο που έστω να πλησιάζει τα επίπεδα του 2019, προς το παρόν διαψεύδονται κατηγορηματικά, με τους επιχειρηματίες να βλέπουν τα καταστήματά τους σχεδόν άδεια ακόμα και τα Σαββατοκύριακα και να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Αλλαγές στο ωράριο σούπερ μάρκετ και καταστημάτων από Δευτέρα

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 το φετινό Ιούνιο οι τζίροι των εμπορικών καταστημάτων σε ολόκληρο το νομό παρουσιάζουν πτώση κατά περίπου 50% – 60%, ενώ η μείωση στον αριθμό των διανυκτερεύσεων τουριστών στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια φτάνει στο 40%.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Κουφίδης αναφέρει ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Νέας Ποτίδαιας, μία από τις μεγαλύτερες και πολυτελέστερες της Χαλκιδικής, η οποία αυτήν τη στιγμή απασχολεί 300 άτομα ως προσωπικό και έχει μόλις 100 πελάτες.

Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στην εστίαση, χωρίς, ωστόσο και στο συγκεκριμένο τομέα να λείπει η απογοήτευση, αφού η πτώση του τζίρου σε σύγκριση με το 2019 βρίσκεται στο 30%. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς που έχουν εξοχικές κατοικίες στη Χαλκιδική και πλέον μπορούν να τις επισκεφτούν, μετά από εφτά μήνες καραντίνας έχουν μεγάλη διάθεση να βγουν και να διασκεδάσουν.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
«Ο φετινός Ιούνιος για εμάς είναι τελειωμένος, αφού οι κρατήσεις είναι απειροελάχιστες. Ίσως κάποια εξαίρεση να αποτελέσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά και πάλι είμαστε επιφυλακτικοί. Έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον Ιούλιο και τον Αύγουστο και αν επιτρέψει ο καιρός και στο Σεπτέμβριο», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Κουφίδης.

Πηγή: ethnos.gr