Χαλκιδική: Εξιτήριο για τον Ιβάν που πάλευε 20 ώρες με τα κύματα – Τι είπε έξω απ’ το νοσοκομείο (vid)

 Χαλκιδική: Εξιτήριο για τον Ιβάν που πάλευε 20 ώρες με τα κύματα – Τι είπε έξω απ’ το νοσοκομείο (vid)

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν από το μεσημέρι της Κυριακής (10.07.2022), ο 30χρονος Ιβάν που πάλευε με τα κύματα στη Χαλκιδική. Ο άνδρας από τη Βόρεια Μακεδονία διασώθηκε από τη θαλάσσια περιοχή, ύστερα από 20 ολόκληρες ώρες που έδινε μάχη στο νερό.

Ο νεαρός Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία είναι ταλαιπωρημένος από την περιπέτεια που πέρασε βαθιά μέσα στη θάλασσα στη Χαλκιδική, ωστόσο, οι γιατροί έκριναν ότι είναι σε άριστη κατάσταση και ότι μπορεί να ταξιδέψει με τα μέλη της οικογένειάς του για να επιστρέψει στη χώρα του.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στον εντοπισμό και την διάσωσή μου. Θέλω να δώσω ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ομάδα που ήταν στο ελικόπτερο (σ.σ. της πολεμικής αεροπορίας) που με εντόπισαν με το ραντάρ και τους ανθρώπους που ήταν στο σκάφος και με πήραν από τη θάλασσα».

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Ιβάν κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη:

O 30χρονος Ιβάν εντοπίστηκε την Κυριακή (10.07.2022), περίπου 14 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ενώ αγνοούνταν από την προηγούμενη ημέρα (σ.σ. 09.07.2022), έχοντας βουτήξει στην παραλία «Μύτη» στο Ποσείδι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν, μαζί με δύο φίλους του, έναν 25χρονο και έναν 28χρονο επισκέφθηκαν τη Χαλκιδική για τις διακοπές τους, ενώ ο ένας από τους νεαρούς είχε και τα γενέθλιά του.

Βούτηξαν στην παραλία «Μύτη» και τους παρέσυραν τα κύματα με αποτέλεσμα να χαθούν στη θάλασσα. Ωστόσο, ο 25χρονος εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα, ο 30χρονος Ιβάν βρέθηκε την επομένη, ενώ ο 28χρονος Μάρτιν αγνοείται ακόμη.

Θεόκριτος Αργυριάδης