• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Χαιρετισμός Καλαφάτη στην τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου για το Ναύαρχο Βότση

 Χαιρετισμός Καλαφάτη στην τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου για το Ναύαρχο Βότση

Το ηρωικό παράδειγμα του Ναυάρχου Βότση, μας διδάσκει θάρρος και αποφασιστικότητα απέναντι σε κάθε επιβουλή, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό του στην τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου προς τιμήν του Ναυάρχου Βότση, που τοποθετήθηκε στην Καλαμαριά, στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Ανατολικής Θράκης, μπροστά στο 4ο και 5ο Λύκειο.

“ Η Ελλάδα σήμερα είναι μια περήφανη χώρα, με εθνική αυτοπεποίθηση, με όραμα και σχέδιο για το μέλλον. Μια χώρα που διδάσκεται από το παρελθόν και προχωρά στο αύριο με σίγουρα και στέρεα βήματα. Μια Πατρίδα που θέλουμε να υπηρετούμε με όλες τις δυνάμεις μας”, επισήμανε ο κ. Καλαφάτης.

Τόνισε ότι ο Υδραίος Ναύαρχος Νικόλαος Βότσης “ συνδέθηκε ηρωικά με τη Θεσσαλονίκη και τη λάτρεψε ως δεύτερη γενέτειρά του” ενώ πρόσθεσε ότι η ιστορικής σημασίας ανατίναξη της τουρκικής φρεγάτας “ Φετχί Μπουλέντ” στον Θερμαϊκό Κόλπο, “ συνετέλεσε καθοριστικά στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό”.

Την τελετή αποκαλυπτηρίων διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμαριάς, το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογο Ναυάρχου Βότση. Το μνημείο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Σταύρος Μυρωνίδης.