Χαϊκάλης: Σταυρώνομαι χωρίς καταγγελία – Τι είναι ο άνδρας παλαιάς κοπής

 Χαϊκάλης: Σταυρώνομαι χωρίς καταγγελία – Τι είναι ο άνδρας παλαιάς κοπής

Νέα τοποθέτηση του ηθοποιού Παύλου Χαϊκάλη, αναφορικά με την καταγγελία της ηθοποιού Ηλιάνας Αραβή, για σεξουαλικής παρενόχληση όταν φοιτούσε στη δραματική σχολή και ο γνωστός πρωταγωνιστής ήταν δάσκαλός της.

«Σε όλα τα Μέσα βλέπω “ο πρώην υπουργός κοινωνικής ασφάλισης”. Δεν είμαι αυτό. Είμαι ένας ηθοποιός 40 χρόνια στο σανίδι, κοιτάζω τους συναδέλφους μου στα μάτια, δεν μου αρέσει να κρύβομαι. Βγαίνω, βγήκα και παραδέχτηκα για να λογοδοτήσω για την ουσία των πραγμάτων, αλλά δεν κατανοήθηκαν αυτά που είπα» είπε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Καβγάς Φιλιππίδη -Μπουρδούμη. Μπήκαν στην μέση για να τους χωρίσουν

Στην εκπομπή «Ευτυχείτε!» ο κ. Χαϊκάλης ισχυρίστηκε ότι όλα όσα είπε ακόμα και η συγγνώμη του παρεξηγήθηκαν και ανέφερε: «Ενώ μίλησα ξεκάθαρα, δεν εκτιμήθηκε, παρουσιάστηκε ότι έχω τελέσει την πράξη στο τηλέφωνο. Ενώ έχω δώσει άλλες διευκρινίσεις. Δεν ακυρώνω τον λόγο της κοπέλας. Δεν προσβάλλω κάποιον. Ο καταγγέλων στη συνείδηση του κόσμου έχει πάντα δίκιο. Θα μπορούσα να πω χιλιάδες πράγματα, ότι είναι τρελή κλπ. Είπα ήταν κυρία, δεν της έκανα χειρονομίες, δεν την απείλησα. Και πάμε στο τηλέφωνο. Ή έχω τελέσει την πράξη που σημαίνει ότι θα μπορούσε να μου κλείσει το τηλέφωνο ή ότι επειδή ήμουν ερωτευμένος εξέφρασα την ερωτική μου διάθεση. Δεν τέλεσα τηλεφωνικά ποτέ την πράξη».

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς της ηθοποιού Ηλιάνας Αραβή – που δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία στο ΣΕΗ – ότι υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες, ο Παύλος Χαϊκάλης είπε: «Όποιος έχει καταγγελίες ας πάει στο σωματείο. Εγώ σταυρώνομαι για πράγματα στα οποία δεν είμαι κατηγορούμενος. Δεν φοβάμαι να εκτεθώ. Σταυρώνομαι για κάτι για το οποίο δεν υπάρχει καταγγελία. Σταυρώνομαι από τα μέσα και για ένα παλιό βίντεο του 2018. Παρουσιάζεται και μια άλλη κυρία που λέει πράγματα που δεν στέκουν. Εγώ διασύρομαι».

Για τον χαρακτηρισμό «άνδρας παλαιάς κοπής» που χρησιμοποίησε μιλώντας για την καταγγελία εναντίον του – έναν χαρακτηρισμό που η Έλενα Ακρίτα «μετέτρεψε» σε «άνδρας παλαιάς ντροπής» ο ηθοποιός είπε: «Ευχαριστώ την κυρία Ακρίτα που την ξέρω τόσα χρόνια, που τώρα που είμαι σε μία δύσκολη φάση μου δίνει μία κλωτσιά να πάω ακόμα παρακάτω. Δεν της κρατάω κακία. Κρατάω μια πίκρα μέσα μου. Ενας άντρας παλαιάς κοπής σημαίνει πως ξέρει να φέρεται σε μια γυναίκα, ξέρει τα όριά του και ξέρει και τα όρια που του αφήνουν οι άλλοι. Οποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει τι σημαίνει άνδρας παλαιάς κοπής. Ζήτησα δημόσια συγγνώμη. Ούτε αυτό έγινε κατανοητό».

Αναφορικά με το αν θα κινηθεί νομικά ο Χαϊκάλης είπε: «Η καταγγέλλουσα πρέπει να κάνει καταγγελία και να το πάει νομικά. Εγώ τα έχω πει και δημόσια. Αν θέλουν κάποιοι να με διασύρουν ας με διασύρουν».

Ο ηθοποιός αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε για τον Πέτρο Φιλιππίδη λέγοντας: «Υπάρχουν διαδικασίες και το σωματείο φέρεται άψογα. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι για κάποιον συνάδελφο». Καταλήγοντας ο ηθοποιός είπε: «Να σας έχει ο Θεός καλά όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ αυτούς που με στηρίζουν και δεν κρατάω κακία. Έχω εμπιστοσύνη στο Θεό και στο δίκαιο των πραγμάτων».

Χρήστος Σταθόπουλος