• 14 Ιουνίου, 2021

“Bροχή” εξωδίκων από γονείς κατά εκπαιδευτικών για τα self test

 “Bροχή” εξωδίκων από γονείς κατά εκπαιδευτικών για τα self test

Διαστάσεις παίρνει το θέμα των εξωδίκων από γονείς σε όλη την Ελλάδα που κινούνται νομικά εις βάρος εκπαιδευτικών με αφορμή την χρήση των self test στα σχολεία και την απαγόρευση στους μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα επειδή δεν είχαν βεβαίωση διενέργειας αρνητικού self test.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Μαγνησία ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Φίλιππος Κωνσταντινίδης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα και έκανε έκκληση στους γονείς να αποσύρουν τα εξώδικα και να σταματήσουν να «πυροβολούν» τους εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου επισήμανε ότι οι εκπαιδευτικοί ενεργούν με βάση το τι επιτάσσει η Πολιτεία γι αυτές τις περιπτώσεις.

«Δεν έχει καμία λογική οι γονείς να επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς με δικόγραφα και να ζητούν διώξεις για πράγματα που δεν έχουν καμία ευθύνη. Δέχομαι τηλεφωνήματα από συναδέλφους που τους πήγαν τα εξώδικα και δεν ξέρουν πως να ενεργήσουν ενώ όλοι είναι αναγκασμένοι να ζητήσουν νομική υποστήριξη. Κάνω έκκληση τους γονείς να αποσύρουν τα εξώδικα και να μην πυροβολούν τους εκπαιδευτικούς».

“Σφυροκόπημα” Θεοχάρη από το BBC για τουρισμό και εμβολιασμούς

Ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι από τους πρώτους που ενημερώθηκαν είναι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Τα self test μπορεί να αποτελούν ένα μέτρο προστασίας αλλά όπως και να έχει είναι πρωτόγνωρα πράγματα αυτά για την ελληνική κοινωνία και δη τη σχολική κοινότητα που αστυνομοκρατείται. Εύχομαι αυτή η πανδημία και τα μέτρα που λαμβάνονται να μην μας οδηγήσουν σε ένα χειρότερο μέλλον» επισήμανε ο κ. Κωνσταντινίδης.