• 6 Μαΐου, 2021

Αυξημένη η κίνηση στην αγορά την Κυριακή των Βαΐων – Εντατικοί έλεγχοι στις εξόδους της πόλης

 Αυξημένη η κίνηση στην αγορά την Κυριακή των Βαΐων – Εντατικοί έλεγχοι στις εξόδους της πόλης

(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI)

Την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, είχαν οι καταναλωτές, καθώς ανοιχτά ήταν τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα.

Αρκετοί επισκέφτηκαν το κέντρο της Αθήνας και ειδικά την Ερμού για τις αγορές του Πάσχα. Τα μαγαζιά  παρέμειναν ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, με την κίνηση να είναι αυξημένη.

Παράλληλα, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την πορεία της πανδημίας από τη μικρή υποχώρηση σε κρούσματα και διασωληνωμένους, με τους επιστήμονες ωστόσο, να προειδοποιούν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση τις μέρες του Πάσχα, μετά μάλιστα και από τον εντοπισμό δεύτερου κρούσματος ινδικής μετάλλαξης στο κέντρο της Αθήνας. 

(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI)

Ταυτόχρονα εξονυχιστικοί έλεγχοι σταματούν όσους αποφασίζουν να ταξιδέψουν το Πάσχα, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Σημειώνεται ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 10 το βράδυ. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των Ναών, οι Ακολουθίες θα γίνονται μισή ώρα νωρίτερα και η Ανάσταση στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Στις εκκλησίες θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά, με ανώτατο όριο τους 100 πιστούς για τους μεγάλους ναούς.

(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI)

Επίσης, από τη Δευτέρα 26/4, υποχρεωτικά θα είναι τα self test και για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, σε εβδομαδιαία βάση.

Την ίδια ώρα, επιταχύνεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50 έως 54 ετών, ενώ αυτή την εβδομάδα θα ανοίξουν αυτές για τις ηλικίες 30 έως 39 και 40 έως 49 ετών.

Στον αντίποδα, εντατικοί ήταν οι έλεγχοι στις πύλες εξόδου τις Αττικής με γενικευμένους ελέγχους τόσο σε διόδια, όσο και στα λιμάνια των μεγάλων πόλεων.

(EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ)