• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Αυξάνονται οι ασθενείς που αρνούνται τη διασωλήνωση – Επεισόδια με γιατρούς

 Αυξάνονται οι ασθενείς που αρνούνται τη διασωλήνωση – Επεισόδια με γιατρούς

Διαστάσεις παίρνει πλέον το φαινόμενο να αρνούνται να διασωληνωθούν ασθενείς που νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση με κοροναϊό.

Στη Ρόδο, 55χρονη μητέρα ανήλικου παιδιού πέθανε, καθώς δεν είχε εμβολιαστεί και παρά το χαμηλό οξυγόνο αρνήθηκε να διασωληνωθεί. 

Ανάλογο περιστατικό αντιμετώπισαν οι γιατροί στον Ευαγγελισμό, όταν ασθενείς και οι συγγενείς του δεν επέτρεπαν να διασωληνωθεί.

Εμπλοκή με την ταφή του Μίκη- Oργισμένη αντίδραση της Μαργαρίτας:”Είναι μόνο δικός μας ο μπαμπάς”- Τι λέει η Παγκρήτιος- Την δευτέρα η απόφαση δικαστηρίου

ύμφωνα με τον Διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού Γιώργο Μπουλμπασάκο… «Υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση… Οι άνθρωποι αυτοί προσφεύγουν στο νοσοκομείο για να τους βοηθήσουμε, και στη συνέχεια αρνούνται τη βοήθεια».

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών στον ΣΚΑΪ Ματίνα Παγώνη, μόλις τρία 24ωρα μετά τον θάνατο 54χρονης γυναίκας με κορονοϊό που αρνούνταν να διασωληνωθεί στον Ευαγγελισμό, άλλη μια ασθενής γυναίκα 75 ετών, στο ίδιο νοσοκομείο μόλις χθες δεν δέχθηκε να μπει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

«Και η οικογένεια, και η ασθενής, δεν δέχονταν να διασωληνωθεί. Ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας και δίνει εντολή στους γιατρούς ότι συνέχισε τη διασωλήνωση» δήλωσε η κ. Παγώνη.

«Οι συνάδελφοι έκαναν αυτό που έπρεπε… με εισαγγελική εντολή» τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή το βράδυ, οι γιατροί κατάφεραν να πείσουν έστω και την τελευταία στιγμή ασθενή και οικογένεια ότι ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου να διασωληνωθεί.

Προπηλακισμοί και απειλές

Από την άλλη στο Θριάσιο νοσοκομείο ομάδα αγνώστων προπηλάκισε γιατρούς και νοσηλευτές της πνευμονολογικής κλινικής επειδή διασωλήνωσαν γυναίκα και μάλιστα με την συναίνεση της.

«Ασθενής νοσηλευόταν στην πνευμονολογική κλινική, χειροτέρευσε η αναπνευστική της εικόνα και με τη συναίνεσή της, τη διασωλήνωσαν μετά από λίγη ώρα, εισέβαλε στην πνευμονολογική κλινική ομάδα από τους λεγομένους θεματοφύλακες αποτελούμενη από 4 άνδρες και μια γυναίκα η οποία παρά τις προσπάθειες των φυλάκων του νοσοκομείου εισέβαλαν στην κλινική και άρχισαν να προπηλακίζουν και να απειλούν τους εργαζόμενους της κλινικής» είπε μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Θριάσιο Μανώλης Βαρδαβάκης.