• 25 Οκτωβρίου, 2021

Ο ακροδεξιός μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που συνελήφθη για τις επιθέσεις στο Ν. Ηράκλειο

 Ο ακροδεξιός μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που συνελήφθη για τις επιθέσεις στο Ν. Ηράκλειο

Παλιός γνώριμος των αρχών, είναι ο ακροδεξιός μέλος της Χρυσής Αυγής που συνελήφθη από την αστυνομία για τις επιθέσεις στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο. Είχε συμμετάσχει και συλληφθεί στα επεισόδια που είχαν γίνει το 2019 στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καλλιθέα, όταν ομάδα περίπου 40 ατόμων με μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο της μαθητικής παρέλασης αλλά τους εμπόδισε η αστυνομία.

Ο ίδιος συμμετείχε και είχε προσαχθεί και σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών πρόσφατα στο Σύνταγμα.

Σε ταυτοποιήσεις ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος μελών της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης προχώρησε η Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τα περισσότερα μέλη της ομάδας και ήδη έχουν ξεκινήσει τις αναζητήσεις για τη σύλληψή τους στο πλαίσιο του αυτοφώρου που λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η επίθεση, -όπως προέκυψε από την έρευνα- προήλθε από μία συγκεκριμένη ακροδεξιά ομάδα που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για τη δράση της.

Πρόκειται για έναν πυρήνα ακροδεξιών που τους τελευταίους μήνες προσπάθησε να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.

Εντός της ημέρας πιθανότατα θα γίνουν και ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για τις ταυτοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε σε οργανωμένα σε μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη (Θεσσαλονίκη), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν Τουλάχιστον τέσσερα άτομα.